Rendőrségi

2012.01.30. 09:09

Szarvasokat foglalt le a NAV

Veszprém - A szemfüles pénzügyőrök pettyes szarvasokon ütöttek rajta, majd rájöttek, az adóhivatal nem rendezkedett be állattartásra. A helyzet végül megoldódott: a szarvasok is boldogok és még az államkassza is jól jár. Legalábbis a NAV szerint, akik közleményben tudatták velünk mindezt.

Napló Online

A NAV közleményét változtatás nélkül közöljük:

"Külhonból szarvasokat hozott ajándékba az új év egy Veszprém megyei lakosnak, de nem sokáig tudhatta magáénak azokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szemfüles pénzügyőrei a vámeljárás során kiderítették, hogy a megajándékozottnak adótartozása van. Erről rögvest tájékoztatták a Veszprém Megyei Adóigazgatóság végrehajtóit, és ők az ajándék pettyes szarvasokat a tartozás fejében bizony azonnal lefoglalták. Mivel azonban az adóhivatal nem rendezkedett be állattartásra, szakembert, úgynevezett zárgondnokot jelölt ki, hogy gondját viselje a négylábúaknak.

A csodálatos állatok jól érzik magukat a kijelölt zárgondnoknál, és várják az új tulajdonost, aki az eljárás keretében fogja megvásárolni őket. Valószínűleg egy vadaspark boldog lakói lesznek, ahol mindenki meglátogathatja őket, és az államkassza is jól jár a vámosok és a végrehajtók összehangolt munkája eredményeképpen."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!