Rendőrségi

2012.02.07. 17:44

Szupermodern autótolvajok

Balatonfüred - Szakértők szerint a piacon beszerezhető legmodernebb technológiát alkalmazta gépkocsilopásoknál az a két szerb férfi, akiket füredi rendőrök fogtak el még nyáron, ügyükben a nyomozás hamarosan lezárul.

Halmos György

A nyomozók azzal gyanúsítják a két szerb állampolgárt, hogy az ország több területén legalább tíz járművet loptak el megrendelésre. A középkategóriás járművek értéke három- és hétmillió forint közötti. Balatonfüreden egy gépkocsi feltörése után fogták el a párost, autójuk átvizsgálásakor több elektronikai eszközt, laptopot és műszert találtak. A laptop több ismert márka típusainak különböző biztonsági kódjait tartalmazta.

A gépkocsifeltörések száma 2010-ben növekedett meg az arácsi részen, ahol forgalmasabb időszakban több ezer autó is parkol. Az elfogott külföldi tolvajok autójában zárfésűt is találtak, továbbá központizár-, gps- és mobiltelefon-blokkolót. A modern eszközökkel blokkolni tudták bizonyos típusoknál azt a kommunikációs folyamatot, amikor a mobiltelefon értesítést küld az autó tulajdonosának, hogy kinyitották, elindították járművét. A központi zár távirányítóit is blokkolhatták, vagyis a tulajdonos abban a hitben hagyta ott az autóját, hogy bezárta a járművet, pedig nyitva volt.
 
A két férfit kábítószerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!