Rendőrségi

2012.02.03. 12:46

Vigyázat, országos csaló!

Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak, amelynek elkövetője az Interneten hitelátvállalással vásárol személygépkocsikat, a tartozást a bankok felé azonban nem rendezi.

Napló Online

A Pápai Rendőrkapitányság üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, akinek 4 millió Ft-ot érő Skoda típusú személygépkocsiját egy Tuboly József néven bemutatkozó személy hitelátvállalás ürügyén elvitte, de a törlesztő részleteket nem fizette, és a megadott telefonszámon a kapcsolatot vele felvenni már nem lehetett.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető különböző internetes oldalakon hitelátvállalással eladásra kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg, és vállalja a járművön fennálló tartozás további fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A férfi a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztő részletek azonban nem fizeti. Szándéka egyértelműen a gépkocsi megszerzésére és feltehetően külföldön történő tovább értékesítésére irányul.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy a képen látható Tuboly József 28 éves, kecskeméti lakos, aki a Furgon Futár Kft. ügyvezetőjeként, ezen cég nevében jár el. Eddig 5 személygépkocsi tűnt el rajta keresztül. Nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb, hiszen a bűncselekmény-sorozatot a közelmúltban kezdte el, így többen talán még nem is vették észre, hogy megkárosította őket.

Tekintettel arra, hogy Tuboly József tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene elfogató parancs van érvényben.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Tuboly József tartózkodási helyét ismeri, vagy akit a férfi megkárosított, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen vagy a 89/313-011-es telefonszámon.

Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak, amelynek elkövetője az Interneten hitelátvállalással vásárol személygépkocsikat, a tartozást a bankok felé azonban nem rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!