Rendőrségi

2012.04.17. 16:58

Haragból és féltékenységből akart ölni

Noszlop - Két év börtönre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a férfit, aki haragjában meg akarta ölni volt élettársát.

Mátételki András

A 32 éves B. Gyula nyolc év élettársi viszony után hazaköltözött Kupra, a szüleihez a Noszlopon élő élettársától. A férfi időről időre visszajárt, hogy meglátogassa a gyerekeit, s igyekezett visszaállítani volt élettársával a viszonyt.
 
Tavaly szeptember 10-én este felhívta az asszonyt telefonon, aki közölte vele, falunapon van a gyerekekkel. B. Gyula féltékenységében megfenyegette, megöli az asszonyt és az új barátját. Haragját fokozta, hogy a sokadik telefonhívás után egy férfi szólt bele a készülékbe, aki kijelentette: nem hagyják, hogy bántsák Máriát.
 
Ezek után a vádlott közölte szüleivel, megöli volt élettársát és annak feltételezett barátját. Magához vette a pillangókését, majd kerékpárra ült és elindult Noszlopra. Felzaklatott fia láttán az anya azonnal bejelentést tett az ajkai rendőrségen, ahonnan járőröket küldtek ki a községbe. Még a település határában megállították a férfit, akit előállítás után a sümegi kórházba vittek.
 
A Veszprémi Törvényszék, dr. Németh Balázs vezette büntető tanácsa emberölés előkészületének bűntette miatt B. Gyulát két év börtönre ítélte. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!