Rendőrségi

2012.11.14. 21:19

Romagyilkosságok - Megtagadta a bíróság egy fegyverszakértő kizárását

Megtagadta egy fegyverszakértő kizárását a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.

MTI

Az ügyben eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László emlékeztetett: az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád kérte korábban az ügyben fegyverszakértőként részt vevő férfi eljárásból való kizárását. A vádlott a bűnösségére vonatkozó szakértői kijelentés miatt élt az indítvánnyal. Kiss Árpád szerint a szakértő etikai vétséget követett el a korábbi tárgyaláson, kizárási ok áll fenn elfogult megnyilvánulása miatt.  
   
A szakértő bírói kérdésre közölte: feltehetően rosszul fejezte ki magát akkor, és nem érzi magát elfogultnak. Ezután a bíróság döntött Kiss Árpád beadványának elutasításáról.
   
A tárgyalás egy tanú és több fegyverszakértő meghallgatásával folytatódott.
   
A meghallgatás közben a másodrendű vádlott, Kiss István észrevételt tett a fegyverszakértők meghallgatásával kapcsolatban, majd azt mondta, úgy érzi, hogy a bíró utasítja, mikor tehet észrevételt. Miszori László erre szólt Kiss István védőjének, hogy beszéljen a vádlottal, de Kiss István ekkor is közbeszólt. A bíró erre megbilincseltette a vádlottat, és kivezetette, majd szünetet rendelt el. Kiss István, miközben a bilincset rátették, azt hangoztatta: "ez szadizmus, amit művel".
   
A per pénteken folytatódik.
   
A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!