Rendőrségi

2012.11.05. 13:02

Vonattal ütközött a Suzuki

Tapolca – Viharos időjárásban vezette azt a Suzukit a tapolcai G. I, aki Badacsonytomaj közelében az egyik vasúti átjáróban - a tilos jelzés ellenére - ráhajtott a sínekre.

Mátételki András

A 27 éves gépkocsivezető hölgyre már hiába kiáltott rá a mellette ülő munkatársa, már nem tudták elkerülni az ütközést: nekicsapódtak a motorvonat jobb oldalának. A szerelvény összeroncsolta a személygépkocsit, a bent lévő két utast a tűzoltóknak úgy kellett kivágniuk a karosszériából. A kocsi férfi utasát súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ugyanis egyebek között traumás sokkot, tüdő zúzódást és számtalan törést szenvedett, majd’ három hónap kellett a felépüléséhez.

Egy évvel később kiderült, hogy a baleset miatt mozgásában némileg korlátozott lett. A gépkocsi vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett. Őt a tapolcai bíróságon dr. Vidosa Noémi közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlanságból elkövetett vétségében és maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette. A jogerős döntés szerint a nőt ugyanakkor egy évre eltiltották a járművezetéstől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!