Rendőrségi

2012.12.06. 09:11

Van még becsület a világon - Visszaadta az ATM-ben talált pénzt

Becsületes veszprémi férfi jelentette be a Veszprémi Rendőrkapitányság ügyeletére kedden délután, hogy az egyik bevásárlóközpontban a bankautomatájában pénzt talált.

police.hu

A bejelentő elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy az egyik ATM pirosan világít, illetve kilóg belőle egy bizonylat. Miután odament, látta, hogy közel 100 000 Ft-ot is ott hagyott valaki. A férfi mind a bizonylatot, mind a pénzt eltette és azonnal értesítette a rendőrséget. Az intézkedéssel párhuzamosan még egy bejelentés érkezett a hatósághoz - a pórul járt pénzfelvevő részéről.

Elmondta, hogy megpróbált pénzt felvenni az ATM-ből, ami nem adta ki a bankjegyeket. Mivel a hiba okáról az illetékes bank sem tudott tájékoztatást adni, ezért hazament.  A pontos adatok egyeztetését követően megállapítást nyert, hogy a két bejelentés egy és ugyanazon pénzfelvétellel kapcsolatos, így – a becsületes megtalálónak hála – a vétlen ügyfél maradéktalanul visszakapta pénzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!