Rendőrségi

2013.06.11. 16:42

Hét év fegyházra ítélték a kisfiúkkal erőszakoskodót

Több fiatalt is fajtalanságra kényszerített az a vádlott, akit kedden a Győri Ítélőtábla jogerősen hét év fegyházra ítélt.

Mátételki András

A pápai R. Zs. 2008 november 22-én találkozott egy kiskorú fiúval, akit rövid beszélgetés után arra kényszerített, hogy elmenjen vele egy lakatlan területre. Az elhagyott épületben a kisfiú gégéjét nagy erővel megszorította, majd lehúzta a nadrágját az alsóneműjével együtt combközéig, miközben azt kérdezte tőle, miképpen szeretne meghalni. Ezt követően fajtalankodott a sértettel, akit megfenyegetett: egyetlen hangos szó, s megöli. Már visszafelé sétáltak a városba, amikor a vádlott parancsára a fiú teljesen meztelenre vetkőzött. Ezután hanyatt lökte a hóba, ahol több alkalommal fojtogatta. Ezt csak akkor hagyta, amikor áldozatán látta, hogy már nem kap levegőt. A sértett az eszméletvesztéshez közeli állapotban akkor tért magához, amikor a vádlott az arcába havat dobott. Megengedte neki, hogy felöltözzön, miközben ő önkielégítést végzett.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy a 22 éves R. Zs. már 2005-ben is erőszakos módon közeledett saját neméhez. Az év őszén egy 12 éves kisfiút rángatott be egy épülőfélben lévő házba, ahol fogdosta a nemi szervét. Hetekkel később egy kiskorút erőszakos módon "kért" arra, hogy had fogja meg a nemi szervét. Fél évvel később megint csak egy kiskorú fiút kapott el hátulról azzal, hogy mutassa meg, mi van a nadrágjában... Megfenyegette, ha nem teszi meg, meghal. Az ifjú sértett jó gyomorszájon ütötte támadóját, így ki tudott szabadulni a szorításból.

A Győri Ítélőtábla egyebek között különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek R. Zs.-, akit hét év fegyházra ítélt.

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!