Rendőrségi

2014.01.23. 11:37

A gépjármű-feltörések megelőzéséért mi magunk is tehetünk

A bűnözők mindig lesben állnak, elég egy óvatlan pillanat és már meg is szabadítottak minket értékeinktől.

Szijártó János

A tapolcai rendőrkapitányság közleményben hívta fel az autótulajdonosok figyelmét a jelentős kárt okozó gépjármű-feltörések megelőzése érdekében. "Mielőtt elhagyják a járművüket, győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak. Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre hagyják őrizetlenül a gépkocsit. Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, lehetőleg ruhájuk belső zsebében, hogy ne tudják azt önöktől megszerezni. Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak kijelölt, őrzött parkolóban. A délutáni és az esti órákban pedig olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas." - áll a közleményben.

A rendőrség felhívja figyelmet arra is, hogy az utastérben ne hagyjunk semmiféle értéktárgyat, ruhát, táskát, mivel azok felkelthetik a tolvajok figyelmét. Komolyabb értéket a csomagtartóban sem érdemes tárolni. A hordozható navigációt szintén magunkkal kell vinni vagy használaton kívül otthon kell hagyni, minden tolvaj ismeri az ülés alatti vagy a kesztyűtartóban kijelölt rejtekhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!