Rendőrségi

2014.02.04. 17:04

Sorozatbetöréssel mindent vitt

Pápa - A váli férfit felismerte valaki, ez volt a veszte.

Kovács Erika

A 46 éves váli B. Ferenc 2013. március 20-án betört egy pápai lakótelep negyedik emeletén levő lakásba, ahonnan egy laptopot és ékszereket tulajdonított el – közölte a megyei rendőrség. A gyanúsított 2013. május 15-én szintén Pápára látogatott, ahol két-két egymással szomszédos lakásba hatolt be a bejárati ajtók hengerzárjának megrongálásával. Az egyik lakásból nem tulajdonított el semmit, a további háromból viszont karórákkal, ékszerekkel, mobiltelefonnal és valutával távozott több mint 100.000 forint értékben.

A gyanúsított 2013 decemberében került a nyomozók látókörébe, amikor a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai ékszereket foglaltak le tőle. Az ékszereket ugyanis az egyik pápai sértett felismerte. A betöréssorozat egy másik sértettje is segítette a nyomozók munkáját. Ő a tettessel a bűncselekmény után találkozott a lépcsőházban, akit később felismert. A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli lopás vétség és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait 2014. február 4-én küldte meg vádemelési javaslattal a Pápai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!