Rendőrségi

2014.03.11. 19:03

Nem mérgeztem meg a kutyát!

Veszprém – Állatkínzás bűntettében hirdetett ítéletet kedden a törvényszéken Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna büntetőtanácsa.

Kovács Erika

Egy rossz szomszédi viszony mérgesedett el odáig, hogy egy 77 éves balatonfüredi asszony 2012 nyarán a vád szerint szándékosan helyezett ki teraszára növényvédő szert, amihez a szomszédból a letaposott kerítésen könnyen átjutó kutya hozzáfért. Emellett csigaölő szert is kitett, mert kertjét ellepték a meztelen csigák. Az elsőfokú ítélet szerint 10 hónap börtönbüntetést kapott az asszony három évre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét. Védője az ítéletet megfellebbezte. 

A keddi tárgyaláson az asszony megtörten állította, hogy az ügy miatt megrendült az egészsége, és hogy ő szerette a hozzá szabadon átjáró kistermetű kutyát. Szerinte agazdája nem gondoskodott az elzárásáról, ennek ellenére az asszony etette, játszott vele, nem állt szándékában megmérgezni. A keddi ítélettel az asszonyt egy év próbára bocsátották, a bíróság megállapította, hogy a növényvédő szert másnak nem állhatott szándékában az állat számára hozzáférhetően elhelyezni, de a csigaölő szer nem minősült méregnek, mivel ezt a dobozán sem tüntették fel. Ezt megerősítette a keddi meghallgatott szakértő is. A csigaölő szer rókára is ártalmatlan, hasonló termete van a kutyának is. A kutya egyébként nem pusztult el, mert gazdája – látva rajta a mérgezés tüneteit – azonnal orvoshoz vitte, aki megmentette az állat életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!