Rendőrségi

2014.04.08. 09:48

Vasrúddal ütötte az asszonyt és a lovat

Veszprém, Pétfürdő - Önbíráskodással próbálta gépkocsiját visszaszerezni egy férfi, aki több személyt és lovat ütött vasrúddal.

Kovács Erika

A Veszprémi Nyomozó Ügyészség testi sértés és önbíráskodás bűntette, valamint állatkínzás és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat egy volt tűzoltóval szemben, aki 2013 májusában ittasan Pétfürdőn három személyt, és egy lovat bántott – közölte a  megyei főügyészség.  A vádlott gyanította, felesége ellopott személygépkocsiját az ingatlanhoz vitték, amit így akarta visszaszerezni. Odament, és a helyszínen talált 40 centiméteres kapukitámasztó vassal bement az udvarba, ahol két nő volt. Kiabálva követelte, adják vissza az ellopott kocsiját, fenyegetőzött, ha a kocsi másnapra nem lesz meg, visszamegy és felgyújt mindent.

Miután választ nem kapott, a kezében lévő vascsővel az egyik sértettnek az udvarban kikötött lovát fejbe ütötte, ami alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó károsodást okozzon. Gazdája vasvillával védte az állatot, mire a vádlott a vasrúddal a nőt is fejbe ütötte, aki ettől elesett, eszméletét vesztette, életveszélyes fejsérülése lett. A szomszédból átment egy nő, a vádlott rajta is a kocsiját kereste, és vasrúddal neki is a fejére ütött, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Később a szomszédból egy férfi is átment látva a bántalmazásokat, a vádlott őt is fejbe akarta ütni, de a sértett karjával védekezni tudott. A vádlott végül autójával elment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!