Rendőrségi

2014.12.03. 13:55

Rabolt a nő, leültették

Pápa, Veszprém - Jogerősen öt és fél évi szabadságvesztésre ítélték azt a 33 éves, büntetett előéletű nőt, akinek a bűnlajstromán lopás, rablás, csalás is szerepel.

Mátételki András

Pénzhamisítás miatt már korábban felelősségre vont B. Emese két évvel ezelőtt először egy elhagyott pénztárcára csapott le. A benne talált bankkártyával és a feljegyzett PIN-kóddal nem jutott semmire, mert tulajdonosa még időben letiltatta. Egy távolsági buszon az őrizetlenül hagyott hátizsákból csente ki a pénztárcát, amelyben csupán 2500 forint volt. Az egyik pápai üzletben egy hölgy bevásárló kocsijáról akasztotta le a reklámtáskát, amellyel kereket oldott -150 ezer forinttal lett gazdagabb.

Nem dolgozott, de többnyire volt pénze, mert például egy idős, beteg asszonytól 72 ezer forintot csalt ki. Máskor egy rokkantnyugdíjas férfihoz úgy jutott be, hogy biztosítási ügynöknek adta ki magát. A mezőlaki vádlott közölte a férfivel, hogy kap a biztosítójától 380 ezer forintot, de előtte be kell fizetnie 72 ezret. Megkapta a summát, sőt további 530 ezer forintot tett a táskájába, amikor a házigazda pár perces távollétében átkutatta a lakást.

Egy alkalommal ittas állapotban verekedésbe keveredett, ököllel megütött egy férfit a buszon. Tavaly márciusban is „férfiasan” viselkedett, amikor Pápán a kocsmából hazatérő, tüdőbeteg férfit kétszer ököllel megcsapta a sötét kapualjban, majd átkutatta zsebeit, amelyekben 15 ezer forintot talált.

A pápai bíróság ítélete a Veszprémi Törvényszéken lett jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!