Rendőrségi

2015.01.16. 11:29

Kilógott a lopott fém a gépkocsi ablakán

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai fém tolvajokat fogtak.

Egy Opel típusú gépkocsi közlekedett 2015. január 15-én 1 óra 45 perckor a 71-es számú főúton Révfülöp felől Balatonfüred irányába. A gépjármű rakteréből különböző fém tárgyak lógtak ki, ez lett gyanús Dávid Lajos rendőr főtörzszászlós és Gerencsér Péter rendőr főtörzszászlós körzeti megbízottaknak, akik intézkedés alá vonták a kocsit.

Az autót vezető R. Zoltán emődi lakos és utasai, K. Gergő és A. Gábor a járműben lévő szállítmány eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, továbbá idegesen viselkedtek.

Fotó: rendőrség

Az igazoltatás során nevezettek elmondták, hogy Budapestről indultak a délután folyamán kocsikázási szándékkal és Keszthelyen kötöttek ki. A réz tárgyakat elmondásuk szerint a 71-es számú főút mellett Badacsony környékén találták. Az autó jobb hátsó ajtajában egy fogót, valamint több fekete kesztyűt is találtak a rendőrök.

A férfiakat ezt követően előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ahol R. Zoltán elismerte, hogy Badacsonytomajról, az előző munkahelyéről tulajdonította el a gépkocsiban lévő tárgyakat. A Tapolcai Rendőrkapitányság értesítését követően megállapították az eltulajdonított tárgyak eredetét. Nevezettek ellen lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!