Rendőrségi

2015.02.12. 18:45

Kalányos Kitti jó példa

Veszprém – Remélhetőleg minél többen követik a sikeres életutakat, amilyen Kalányos Kittié - hangsúlyozta Töreki Sándor. dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány.

Kovács Erika

- Azt érdemes keresni, ami összeköt bennünket, és nem azt, ami elválaszt - érvelt a jó kapcsolat mellett Porga Gyula Veszprém polgármestere a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság és a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közös szakmai találkozóján, csütörtökön, a Városháza Kossuth termében. A város elöljárója külön súlyt helyezett a bizalomra, az őszinteségre, a kölcsönös megbecsülésre, a tiszteletre, ami szerinte a hosszú távú együttműködés alapja.



- Csak erre lehet biztos jövőt építeni - szögezte le. Töreki Sándor megyei rendőr-főkapitány szintén a közös munkát emelte ki, hozzátéve: a rendőrség szavatolja a biztonságot Veszprém megyében származásra, hovatartozásra való megkülönböztetés nélkül. Stratégiájukban meghatározó szerepe van a roma fiataloknak, akiknek rendőrségnél való elhelyezkedését támogatják. A tehetséges roma származású fiatalok munkájából kiállítást nyitnak a rendőrkapitányságnál, amit ezentúl is megrendeznek.

 

A főkapitány külön szólt Kalányos Kitti járőr példájáról, aki bizonyítja, van út a rendőrség hez, példáját remélhetőleg minél többen követik. Töreki Sándor utalt a diszkrimináció mentes munkára, a nyitott, napi kapcsolatra a roma nemzetiségi önkormányzattal.

- Veszprém megye élen jár rendőrség és a roma kisebbség együttműködésében - ezt Varga Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense monda. Babai János, a kisebbségi önkormányzat képviseletében azt kérte a romáktól, a törvényes utat kövessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!