Rendőrségi

2015.02.12. 08:35

Vádemelés: engedély nélküli fegyvert is találtak az orvhalászoknál

A Tapolcai Járási Ügyészség orvhalászat vétsége, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 54 éves férfival szemben, míg társának orvhalászat vétsége miatt kell bíróság elé állnia. A két férfi tiltott eszközzel horgászott a Balatonon, majd az egyiküknél megtartott házkutatás során engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek is előkerültek.

A vádiratban foglaltak szerint a két férfi 2014. november végén a Badacsony előtti vízterületen, a parttól 1200 méterre horgászott az egyikük vitorlás kishajójáról. Az elkövetők tiltott eszközzel és módon, úgynevezett sorhorog használatával összesen 18 darab fogassüllőt és 1 darab angolnát fogtak mintegy 48.000 forint értékben. A halak kifogását követően a badacsonyi vitorláskikötőbe hajóztak, ahol azonban a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthelyi Rendőrörsének járőrei intézkedés alá vonták őket.

Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

A bűncselekmény elkövetésének napján megtartott házkutatás alkalmával az egyik elkövetőnél egy forgótáras pisztoly, egy puska, valamint számos töltény is előkerült, melyek tartására – két darab sörétes vadásztöltény kivételével – a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!