Rendőrségi

2015.04.19. 07:30

Több millió forint hiányzott a kasszából

Az eljárás adatai szerint kilenc hónapon át több millió forintot sikkasztott egy pápai nő. Az ellene folytatott büntetőeljárást a napokban vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint a 27 éves nő egy pápai pénzintézet alkalmazottjaként 2014 márciusától decemberéig több, mint 9 millió forinttal károsította meg a munkahelyét. A pénztárból alkalmanként különböző összegeket vett ki, majd a kasszát minden záráskor hiánytalanként jelentette le. A pénzt forintban vette ki, de átszámította különböző valutanemekre és úgy tett, mintha az elsikkasztott összegeket kiadta volna az ügyfeleknek. A bűncselekményre 2014 decemberében derült fény, a főpénztári kassza ellenőrzésekor. K. A. a jogtalanul megszerzett pénzt többnyire felélte, ruhákat, szépítő szereket vásárolt és utazgatott. A gyanúsítottat 2015. január 1-jén lakásán fogták el a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. A házkutatás alkalmával lefoglalt valutát a nyomozók visszaadták a pénzintézet képviselőjének.

A nő ellen sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!