Rendőrségi

2015.05.04. 14:02

Tízmilliót csalt ki a biztonsági őr egy ismerősétől

A Veszprémi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 58 éves férfivel szemben, aki az egyik bank biztonsági őreként, nőismerősét azzal vette rá különböző pénzösszegek átadására, hogy azokat a pénzintézetnél előnyös módon befekteti. A közel tíz millió forint nagy részét a férfi felélte - közölte a megyei főügyészség.

Kovács Erika

Tájékoztatójukból kiderült, a férfi 2011 nyarán mondta először a sértettnek, hogy a banknál – ahol biztonsági őrként dolgozott – jó befektetési lehetőségről tud, és az asszonynak USA dollárban kellene lekötnie egy összeget, mert az jobb, mint a forint. A nő 200.000 forintot meghaladó összeget adott át a férfinek, aki a pénzzel nem tett semmit. A férfi megtudta a nőtől, hogy több pénzintézetnél is van pénze, amit 30 év alatt spórolt össze. A férfi ezután valótlanul azt állította az asszonynak, hogy a banknál „bennfenteseknek” szóló pénzügyi lehetőséget igényelhet, és

rábeszélte a nőt, hogy a lekötött pénzbetéteit bontsa fel. Mindez három éven át így történt. A férfi 2012 júliusa és 2013 októbere között közel két havonta,  alkalmanként 30-40 ezer forintot vissza is fizetett, azt a látszatot keltve, hogy az a befektetések kamata. A vádlott végül közel tízmillió forinttal károsította meg az asszonyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!