Rendőrségi

2015.08.18. 17:43

Nincs kegyelem a gyorshajtóknak!

A rendőrség 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án országosan ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) SPEED elnevezésű európai szintű fokozott ellenőrzés keretében - olvasható a rendőrség honlapján, amely természetesen Veszprém megye egész területére is érvényes.

A korábbi évekhez hasonlóan a közúti balesetek fő oka a sebességtúllépés, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy harmada ilyen jogsértés miatt következik be. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése által a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása, a közlekedők biztonságának szavatolása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedés-rendészeti osztályától Takács Sándor százados, alosztályvezető helyettes, Pordán Attila körzeti megbízott és Homonnai Péter motoros járőr ellenőrzi az autósokat Veszprémnél, az elkerülő útnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!