Rendőrségi

2015.09.02. 14:15

Rendőrök mentettek meg egy férfit a kiszáradástól Ajkán

Ajka - Az éjszakás járőrök mentettek meg a kiszáradástól egy ötvenes éveiben járó férfit. Jaksics Tamás rendőr törzszászlós és Ipsits Melitta rendőr törzsőrmester kedden hajnalban vizsgálta ki egy bejelentés körülményeit.

Penk Tímea

Egy földszinten lakó, egyedülálló idős hölgy hívta a rendőrséget azzal, hogy egy férfi zörgeti a redőnyét és be szeretne menni.

- Amikor a helyszínre mentünk, egy számunkra ismert férfit találtunk ott. Korábban nem volt vele különösebb probléma, ezért feltűnő volt a zavart viselkedése - mesélte Jaksics Tamás. A fedél nélküli férfi azt állította, hogy ott lakik és szeretett volna bemenni. A törzszászlós úgy tudta, hogy folyadékhiány is vezethet zavart viselkedéshez és hallucinációt okozhat, ezért a szolgálati gépkocsiban elhelyezett védőitalt a rendőrök megitatták a férfivel. Közben értesítették a mentőszolgálatot is, amelynek munkatársai kórházba szállították.

Fotó: Penk Tímea

- Az egyedülálló hölgyet megnyugtattuk, aki látásból ismerte a redőnyt zörgető férfit, de veszélyt nem jelentett számára - fűzte hozzá Ipsits Melitta.

A járőrök elmondták, hogy viszonylag gyakran előfordulnak a fentihez hasonló esetek, főleg hétvégén és hőségriadó idején. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít ilyenkor a nehéz sorsú emberekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!