Rendőrségi

2016.02.22. 18:42

Elkapták a betörőt

Dudar - Három helyszínen helyeztek el öt kamerát az elmúlt időszakban, a koncepció alapján a rendszer akár évről évre bővíthető.

Kutasi Zsófia

- A cél a közbiztonság növelése a településen. Első lépésként a közintézményein-ket szeretnénk biztosítani, de a lakosság személyi és vagyonvédelme, biztonsága is kiemelten fontos - tudtuk meg Tóth Edina Kitti polgármestertől. Ez idáig kamerák kerültek az önkormányzat és a konyha épületére, valamint egy forgalmas útszakaszhoz. A későbbiekben akár saját pályázati forrásból is folytatódhat a biztonsági intézkedés. A rendszer kiépítését indokolta, hogy korábban történtek bűn-esetek, betörések a településen. A rendőrségi felmérések is megerősítik, hogy a ka- merarendszerekkel jelentősen visszaszoríthatóak ezek az esetek.

Tóth Edina Kitti elmondta, a rendszert az egész településre megterveztették; a forgalmas csomópontokra, bejövő utakhoz további intézményekhez. Pályázati úton a terv hatvan százalékát nyerték el, amelyből a technikai, műszaki megoldásokat, a központi egységeket, átjátszókat, valamint az öt helyszínen a kamerák elhelyezését tudták megvalósítani. A projektben végig együttműködtek a Veszprémi Rendőrkapitánysággal. A polgármester szerint egy-egy eset is nagy probléma azoknak, akikkel megtörténik, a térségben a többi településhez viszonyítva Dudaron megfelelő a közbiztonság, de ez még tovább javítható. Tavaly év végén a rendszer jól vizsgázott, általa egy betörés elkövetőjét másnap már a rendőrség azonosítani is tudta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!