Rendőrségi

2016.04.25. 08:01

Várpalotai hétvégi házakat és garázsokat tört fel

Vádat emeltek egy 37 éves férfival szemben, aki 2015 nyarán több várpalotai, illetve várpalota környéki ingatlant tört fel.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség többrendbeli lopás, valamint személyi szabadság megsértésének és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves férfival szemben, aki 2015 nyarán több várpalotai, illetve várpalota környéki ingatlant tört fel, majd 2015. július 20-án – hogy a lopott dolgokat magához vegye – úgy távozott budapesti lakásából, hogy azt a gondozása alatt álló édesanyjára rázárta, őrizetbe vételekor pedig erről a nyomozó hatóságot nem tájékoztatta, így csak a véletlenen múlt, hogy az önmagáról gondoskodni nem tudó sértettet megtalálták.

A vádirat szerint az elkövető 2015 májusától, mintegy két hónapon keresztül pétfürdői, illetve várpalotai hétvégi házakat és garázsokat tört fel, ezzel tizenegy sértettet károsítva meg. Az ingatlanokból több esetben pár tízezer forint értékben tulajdonított el használati tárgyakat, de voltak sértettek, akiknek 100.000, illetve 200.000 forintot meghaladó kárt okozott.

A férfi 2015. július 19-éről 20-ára virradó éjszaka összesen hét garázst tört fel, illetve kísérelt meg feltörni az egyik várpalotai garázssoron, majd az eltulajdonított értékeket a helyszíntől megközelítőleg 500 méterre lévő erdős részen rejtette el.

A vádlott a lopott tárgyakért késő este ment vissza. Budapesti lakásából azonban úgy távozott, hogy a felügyelete és gondozása alatt álló édesanyját oda bezárta, majd amikor az eltulajdonított tárgyak rejtekhelyéhez visszatérve őt a rendőrök igazoltatták és őrizetbe vették, hátrahagyott édesanyjáról a hatóságot nem tájékoztatta. Kizárólag a szerencsén múlt, hogy a rendőrség az egyébként Csongrád megyei lakcímmel rendelkező férfi tartózkodási helyét felderítette, és ott az állapotánál fogva önmagáról gondoskodni nem tudó sértettet megtalálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!