Rendőrségi

2016.09.20. 21:26

Halálos baleset: nyerges vontató gázolt el egy kerékpárost Devecsernél (frissítve)

Meghalt egy kerékpáros, miután elütötte egy nyerges vontató kedd este a 8-as főúton Devecser külterületén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon.

Kovács Erika

Azt írták: a vontató a főút 92-es kilométerszelvényében, este nyolc óra után ütötte el a kerékpárral közlekedő ismeretlen személyazonosságú férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Rendőrség

Az éjszakába nyúló helyszínelés idejére a rendőrség a főutat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Bakonygyepes és Noszlop belterületén terelik át.

Frissítve

Gaál Csaba megyei rendőrégi szóvivő érdeklődésünkre közölte, Devecser felől Ajka felé tartott a kerékpáros és a kamion is, kedden késő este, a baleset közvetlenül Devecser után, a  92-es kilométerszelvénynél történt.

Információnk szerint a férfi tolta az úttesten a kerékpárt, amikor a tejet szállító kamion elütötte. Arról nincs tudomásunk, hogy a kerékpár ki volt-e világítva, illetve az illető viselt-e láthatósági mellényt? Ezt is a rendőrség vizsgálja.

Frissítve

Információnk szerint somlószőlősi az áldozat, akit elütött egy tejet szállító kamion kedden késő este Devecsernél. Úgy tudjuk, a járművet egy balatonfűzfői sofőr vezette.

-Értékes, dolgos, kedves, családos embert veszítettük el, mondta a devecseri halálos gázolás kapcsán érdeklődésünkre Kiss János Norbert, Somlószőlős polgármestere. A település elöljárója nagy sajnálkozás közepette felidézte, kedden reggel látta a férfit láthatósági mellényt is viselt, akkor Borszörcsök felől Devecser irányába kerékpározott, gondolta is a polgármester magában, nehogy elüsse valaki a 8-as úton! Mint elmesélte, 58 éves falubelije egész nap dolgozott, és gombászott is, meg gyógynövényeket is gyűjtött, a közeli tavakon horgászott, ezzel segítette családját.  -Egyszerű kis házukat is ő tartotta rendben, borzalmas, ami történt, mondta szomorúan a polgármester.

Kiss János Norbert hozzátette, ha végre négysávos lenne a 8-as út, amit régóta szeretnének megvalósítani, szó szerint életmentő lehetne, másfelől jelentős gazdaságélénkítő hatással is járna,  mert a forgalom az úton már-már elviselhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!