Rendőrségi

2013.04.26. 08:16

Egy benzinkútrablót elfogtak, fegyveres társát még keresik

Sümegi járőrök fogták el az ápilis 5-ei veszprémi benzinkútrablás egy elkövetőjét, társát még keresik. A menekülő rablónak fegyvere is van - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Halmos György

A rendőrség pénteken a hajnali órákban elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szökésben lévő társával megpróbált csütörtökön este kirabolni egy személyt Sümegen. Őket gyanúsítják az április 5-ei veszprémi benzinkút-rablással is.

A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint fegyveres rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy nyirádi férfi és társa, az elfogatóparancs hatálya alatt álló Balatoni Antal ellen. A két férfit azzal gyanúsítják, hogy csütörtökön, nem sokkal éjfél előtt a Sümegen, a Csabrendeki úton lévő autóbusz-töltőállomáson megtámadták és ki akarták rabolni a busztársaság egyik alkalmazottját. A sümegi őrs járőrei nem sokkal a rablás kísérlete után Sümeg és Nyirád között elfogtak, majd előállították egy nyirádi lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Az eljárás során kiderült: a két férfi gyanúsítható az április 5-én, 21 óra 40 perc körüli időben Veszprémben elkövetett benzinkút kirablásával is.

A rendelkezésre álló információk szerint a menekülő férfinak fegyvere van. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Balatoni Antalt felismeri, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, ne kísérelje meg elfogni, visszatartani, hanem azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es, 112-es segélyhívókon, vagy a főkapitányság ügyeletén, a 06 (88) 428-022-es telefonon, illetve 06 (80) 949-149-es állandóan hívható ingyenes zöld számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!