Rendőrségi

2013.07.17. 08:56

Lopott őzekből állt a házi "állatkert"

Egy őzsutát és egy őzbakot tartott lakóháza udvarában Karakószörcsökön egy fiatal férfi - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

veol.hu

Az Ajkai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 20 éves karakószörcsöki férfi ellen, akinek udvarában egy őzsutát és egy őzbakot találtak hétfőn a Devecseri Rendőrőrs munkatársai.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Ny. András Viktor a tavalyi év májusában a közeli erdőből hozta el és vette magához az 1 éves őzsutát, a 3 hónapos őzbakot pedig 2 hónappal ezelőtt találta. Az állatokat – természetes élőhelyükből kiszakítva – a férfi saját lakóháza kertjében tartotta.

(Fotó: rendőrség)

A férfi ellen a nyomozást a Devecseri Rendőrőrs Bűnügyi Csoportja vadgazdálkodási szakértő bevonásával folytatja.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az erdei vadon élő állatok a magyar állam tulajdonát képezik, így az a személy, aki azokat onnan elviszi és otthonában tartja, a lopás bűncselekményét követi el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!