Sóly

2016.04.04. 09:30

Szemetet szedtek a civilek

Sóly – Kisgyerekek, szülők, nagyszülők, minden generáció képviseltetette magát a szombati, sólyi szemétszedési programon, mely egy nagyszerű, közös ebéddel zárult a mintegy negyven résztvevő számára.

Napló-információ

A szemétszedési akció már hagyomány a településen, a Civilek Sólyért és a Sólyi Nyugdíjas Egyesület szervezte program idén is sikert aratott. A tűzoltószertár előtt volt a gyülekező, ahol Györe József kapura kiszegezett térképén négy egyenlő részre osztották a falut. Megalakultak a brigádok, az egyikben még veszprémi önkéntesek is helyet kaptak, és mindenki indult a dolgára.

Közben Csincsi Marika néni és két „kuktája”, Terike és Zsuzsa már dinsztelték a hagymát az üstben, ahol 50 főre készült a bográcsgulyás. Telt az idő, és gyűltek a teli szemeteszsákok a kultúrház melletti parkolóban.

A visszaérkező gyerekek büszkén dicsekedtek a talált „kincseikkel”, melyekért jutalom járt. Míg készült a gulyás, addig a markosabbak 28 császárfát telepítettek a falu különböző területein és a szőlőhegyen. Aztán jött a telefon, hogy kész az ebéd. Kaptur József polgármester köszönetet mondott a munkálkodóknak, valamint Kész Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki a zsákokat biztosította, és elmondta, a sólyi civilek jövőre is meghirdetik a szemétszedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!