Sport

2006.06.06. 22:00

Tax Tibor Európa tetején!

Megyei körkép (novi) -A horvátországi Umag városa adott otthont a dart Európa-bajnokság versenyeinek.

Mórocz Zsolt

A magyar csapatok tagjaiként több Veszprém megyei sportoló is rajthoz állt az egy hétig tartó küzdelemsorozaton. A mezõnyt 15 ország több mint hétszáz (!) dartosa képezte, miközben a legjobbak 56 ezer euró pénzjutalmat nyerhettek kiváló szereplésükkel.
A székesfehérvári Gilde DC vendégeiként a balatonfüredi Ivácskovics Rita, illetve a zirci Kaufmann Ferenc lépett a táblák elé az "A" kategóriás rendezvényen. A hölgyek az elõkelõ negyedik helyen zártak, míg a férfiak nem jutottak tovább csoportjukból. Kaufmann csapata legeredményesebb versenyzõje volt (öt meccsbõl négy gyõzelem), de ez is kevés volt az elõrelépéshez. Érdekesség, hogy a zirci fiatalember legyõzte a korábbi speedvilágbajnok spanyol Jose Luis Rodriguezt is.
A szintén bakonyi Tax Tibor a Pestújhely színeiben vetélkedett a "B" kategóriások között. A csapat a hajnalig tartó dartozásban a második helyen végzett.
Az egyéni küzdelmekben is érdekeltek voltak a veszp-rémiek. A hölgyeknél Bieber Ágnes szerepelt jobban, õ a 256 fõs mezõnyben a 25. helyig jutott el. Ehhez kettõ fõ-ági és három vigaszági páros harcot kellett megnyernie.
Az ifjúságiaknál a korábban két ezüstérmet szerzett Tax ellenállhatatlan volt. Klubtársa, Szakács Péter (õ is nyert már Eb-bronzérmet) a kilencedik helyen végzett.
Tax (aki az idén mindent megnyert, ahol rajthoz állt diákolimpia, megyei, orszá-gos bajnoki címek, nemzetközi elsõ helyek és most az Európa-bajnoki aranyérem) magabiztosan menetelt, és az elõdöntõben budapesti, majd a fináléban osztrák riválisát is felülmúlva állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára! Ráadásul az ifjú Európa-bajnok mindössze 14 esztendõs. Az umagi kontinensviadalon a magyar nõi válogatott is aranyérmet érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!