Sport

2010.01.25. 14:07

Olaszországban a lókúti bocsázók

Külföldön, illetve itthon is több versenyen adtak számot tudásukról a legjobb lókúti bocsázók.

Novothny Ottó

Nagy Gábor klubvezető az olaszországi eseményekről számolt be. A serdülő korosztály csapata J. Buday Dóra, ifj. Lipp János, ifj. Nagy Gábor összetételben Modenában lépett pályára és a szervezőktől különdíjat érdemeltek ki szereplésükkel.

A felnőttek Leccóban négycsapatos tornán csiszolhatták tudásukat, ráadásul tehették ezt a legjobbak ellen. Érdekesség, hogy a lókúti együttes magyar válogatott néven indulhatott, annyira magas szinten űzik ezt a sportágat a településen.

Nos, a társulat az első összecsapáson a világbajnok olaszokkal meccselt és a papírformának megfelelően vereséget szenvedett. Ezt követte a bronztalálkozó, ahol a vébé hatodik Szlovákia volt a rivális. Szoros csatában ugyan, de ismét a lókútiak hajtottak fejet a nagyobb tudás előtt. A magyar alakulat ifj. Lipp János, Nagy Gábor, Schofhauzer Zsolt, Schofhauzer Éva, Szücs Andrea, Lipp János összeállításban játszotta mérkőzéseit.

Ami a hazai fellépéseket illeti, Pakson a Magyar Kupa csapatversenyen a lókútiak (Lipp, Nagy, Szücs, Kási Gyuláné) a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Szarvason viszont a Magyar Kupa egyéni vetélkedőjét bonyolították le. Ez volt az utolsó pontszerző verseny (a magyar bajnoki cím a szezonban összesen szerzett pontok alapján dől el), így 27 férfi és 24 nő, vagyis népes mezőny nevezett.

Nagy Gábor harmadik helyen végzett, míg a női fináléban Schofhauzer Éva és Szücs Andera vetélkedett egymással. Előbbi győzött a házidöntőben, míg utóbbi a bajnoki címet szerezte meg.

Az ifiknél ifj. Nagy Gábor sorozatban ötödik bajnoki aranyát érdemelte ki, ugyanitt Lipp Dániel bronzérmes lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!