Sport

2010.05.04. 17:35

Legjobbak között végzett Kaufmann

Megyei körkép - Befejeződtek az országos dartcsapatbajnokságok csoportkörei, illetve a nemzeti steelbajnokságban is végeredményt hirdettek.

Novothny Ottó

Az országos csapatbajnokságokban a Veszprém megyei közösségek közül a balatonszőlősi, a füredi, a badacsonytomaji és a zirci állt rajthoz.

A II. osztályú softosoknál a balatonfürediek feljutottak az első osztályba, míg a szőlősiek az előkelő második helyen várják a folytatást. Steelben a fürediek bekerültek a rájátszásba, ugyanitt a Tomaj DC a negyedik helyen zárt. A zirci Wings DC második alakulata hajszállal maradt le a rájátszást érő helyről.

Ugyanakkor a bakonyiak legjobbjai a kiemelt steelbajnokságban bejutottak a négyes elitbe, ahol ismét a bajnoki címért léphetnek táblák elé. Az első mérkőzést a sokszoros aranyérmes székesfehérváriakkal játsszák.

A nemzeti steelbajnokság egyéni és páros küzdelmeiben kiemelkedően szerepeltek a zirciek. Kaufmann Krisztián élete legnagyobb sikerét elérve a dobogó második fokára állhatott fel, csak az ötszörös bajnok Bezzeg Nándor profi dartos előzte meg. Kaufmann valamennyi fordulóban a legjobb három között végzett, ami egyedülálló teljesítmény a 169 fős mezőnyben. Ugyanitt a nyolcadik helyen zárt Zeitler Ferenc.

Párosban a Kaufmann-Tax Tibor kettős bronzérmet érdemeltek ki, míg a Virág Gábor-Zeitler kettős a nyolca-dik helyet szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!