Sport

2013.01.19. 13:58

Ez igen, lányok!

Veszprém - Mindössze három góllal tudta legyőzni a Veszprém Barabás-Duna Takarék alakulatát a KEK-győztes, Bajnokok Ligája résztvevő Ferencváros szombaton a női kézilabda NB I-ben.

A hazaiak minden dicséretet megérdemelnek teljesítményükért.

Vp. Barabás DTKC–FTC31:34 (15:17)
Veszprém, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Veszprém Barabás: Pásztor _ Kokas 1, PLANÉTA 7, TÓTH E. 7, TAKÁCS B. 3, TÓTH G. 6, SCHATZL 5. Csere: Vig (kapus), Bárány 1, Pelczéder, Hosszu 1. Edző: Róth Kálmán. FTC: Abramovics _ Kovacsicz, SZAMORÁNSKY 5, Czifra 1, Tomori 3, SZUCSÁNSZKI 8 (4), Vérten 2. Csere: Pastrovics (kapus), PENA 4, Szekerczés 3, DEÁKI 3, Szarka 2, Such 3. Edző: Elek Gábor.Kiállítások: 8, ill. 10 perc.Hétméteresek: 1/0, ill. 6/4.

A női kézilabda NB I, 14. fordulójában a házigazdák kezdtek jobban: senki sem hitte volna, hogy a fiatal veszprémiek tizenhárom perc után öt góllal is vezetnek majd. Pedig így történt, ekkor az eredményjelző 8:3-at mutatott. Ebben a periódusban szenzációsan védekezett a Barabás, Pásztor szinte minden lövést megfogott, ami a kapuja felé tartott, a támadó szekció pedig ügyesen használta ki az emberelőnyös helyzeteket. A zöld-fehérek viszont kapkodva, idegesen kézilabdáztak, a 13. percben Tomori pedig már második két percét kapta meg.

 

 

A Fradi igyekezett felvenni a ritmust és alig három perc múlva már szoros volt az állás (16. perc: 9:8). Szamoránszky vezérletével sikerült fordítani és a 25. percre négyre hízott a különbség (15:11). A Barabás természetesen nem adta fel, bár az utolsó percekben rendre emberhátrányban küzdött, azonban Pásztor remek védéseket mutatott be, így a félidő végéig nem dőlt el semmi.

A szünet után a Ferencváros két gyors góllal nyitott (15:19), amikor Pásztor helyére Vig érkezett, aki ügyes megmozdulásokkal mutatkozott be. Aztán újra lankadt a fővárosiak szorítása, ritmust váltott Róth Kálmán együttese és a 37. percben megint nyílttá vált a találkozó: 21:22. A vendégek újra belehúztak és megint négy gólra hízott a differencia. Hullámzott a játék, ami jót jelentett, hiszen a Veszprém ismét felzárkózott, a hajrá 28:29-es állásról kezdődött meg. Elek Gábor időkérése után újra megrázták magukat a vendégek, a Barabás azonban nem adta fel, az utolsó leheletéig küzdött a pontszerzésért. Végül a jóval rutinosabb, hosszabb kispaddal rendelkező vendégek nyertek, ám a látottakért mindenképpen dicséret illeti a veszprémi lányokat.

 

Róth Kálmán: - Nagyon tisztességesen helyt állt a csapatom, ha többen vagyunk, szerintem meglepetést is okozhattunk volna.

Elek Gábor: - Rendkívül fegyelmezetlenek voltunk. A meccs egyetlen pozitívuma számunkra a két pont megszerzése volt. Mérges vagyok, mert nagyon gyengén kézilabdáztunk. Sokadik mérkőzésünkön voltunk nagyvonalúak az ellenfelünkkel. Azonban jó volt látni a fiatal veszprémieket, akik a második félidőben kifejezetten impozánsan kézilabdáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!