Sport

2013.02.20. 18:50

Harminc percig izgalmas volt a Győr-Barabás harca

Az első félidőt szorossá tudta tenni a Veszprém Barabás KC a nagy testvér Győri Audi ETO KC otthonában a női kézilabda NB Iben szerdán. A vendégek becsülettel küzdöttek, a végeredmény a papírformának megfelelően alakult.

Horváth Gábor

Győr-Barabás KC 37:21 (16:15)

Győr, ezer néző. Vezette: Hargitai II., Palkovits.

Győri Audi ETO KC: Herr - ORBÁN 6, Hornyák, Görbicz 3, Löke 4, Amorim 4, Korsós 2. Csere: LUNDE (kapus), Tervel 1, Rédei-Soós, Sirián 3, RADICEVIC 7 (1), SZEPESI 4, Lekic 3. Edző: Ambros Martin.

Veszprém Barabás KC: Vig - Hosszú 3, PLANÉTA 7 (1), Tóth E. 3, Palotás, TÓTH G. 6, Schatzl 2. Csere: Pásztor (kapus), Takács, Pelczéder, Kovács, Kokas. Edző: Róth Kálmán.

A győri utánpótlás legjobbjait felvonultató Barabás KC vendégeskedett a címvédő, listavezető és a Bajnokok Ligájában is remek formának örvendő ETO otthonában.

Tóth Gabriella (jobbra) hatszor talált be a bajnok otthonában (Fotó: Penovác Károly)

A találkozó végkimenetele nem volt kérdéses, ennek ellenére az első félidő szoros küzdelmet hozott. A hazaiak szerezték meg a vezetést, azonban a Barabás fordítani tudott, és Planéta góljával 3:2-re vezetett. Ezt követően ismét a Győr irányította a játékot, 10. perc: 8:5. Ám a fiataloknak ez nem szegte kedvét, a játékrész hajrájában egyenlíteni tudtak (24. perc: 14:14), az ETO Radicevic révén csak közvetlenül a szünet előtt vette vissza az előnyt.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai alakulat. A Veszprém fáradt, ezzel párhuzamos több technikai hibát vétett, míg a győriek hatékonyan védekeztek és sok indításgólt szereztek. A kapuban Lunde remekelt, a különbség pedig folyamatosan nőtt, 42. perc: 25:18.

Róth Kálmán időt kért, azonban a hazai lendületet csapata már nem volt képes megtörni. A találkozó végül nagyon sima győri győzelmet hozott, de a jól küzdő vendégek minden dicséretet megérdemelnek.

Ambros Martín: - Ez egy olyan meccs volt, amely elsősorban a közönségnek szólt.

Róth Kálmán: - Köszönjük, hogy tanulhattunk, s köszönjük azoknak is, akik megteremtették a feltételét annak, hogy az NB I-ben játszhatunk.

A Barabás KC legközelebb szombaton Veszprémben lép pályára, ellenfele a Kiskunhalas lesz. A találkozót 14 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!