Sport

2013.02.16. 15:33

Másodosztályú sikerek Veszprém megyében

Veszprém megye - Veszprém megye két NB II-es labdarúgócsapata a két NB III-assal játszott felkészülési mérkőzést szombaton. Az FC Ajka hazai környezetben, a Veszprém FC Pápán nyert.

Horváth Gábor

FC Ajka - Balatonfüred 2:0 (0:0)

Ajka, 100 néző. V.: Szalai.

FC Ajka: Jánosa (Balogh) - Péter (Sallér), Subicz, Pákai (Kovács Sz.), Gunther (Domján), Pavliczky (Nagy), Horváth (Kovács Zs.), Kanta, Mihalecz, Sowumni (Szabó P.), Major. Edző: Németh Zoltán.

Balatonfüred SC: Filipánics - Tar, Bognár, Karácsony (Szabó), Tóth, Boromisza D., Boromisza G. (Leonardo), Burcsik (Simon), Gubicza, Babik (Ács), Kovács. Edző: Pető Tamás.

Háromnapi kemény munkával sikerült a harminc centiméter hótól megszabadítani a műfüves pályát. Paprikás hangulatú, kemény mérkőzést játszott egymással két csapat.

Az 59. percben Major kapott remek indítást a baloldalon, beadását Mihalecz 6 méterről helyezte a kapuba. A 87. percben Major húzott el a baloldalon, beadását Szabó P. ballal kapásból lőtte a bal sarokba. A vendégek előtt is akadtak helyzetek, de az Ajka több veszélyt jelentett ellenfele kapujára.

Pápa II - Veszprém FC 1:4 (1:3) 

Pápa, 50 néző. Lombard Pápa II: Markek - Enyingi, Németh, Venczel (Bolla), Molnár - Horváth, Somogyi, Páli (Ferencz) - Kalmár D. (Kastély), Radics - (Kalmár B.), Seye. Edző: Nagy Mihály. Veszprém FC: Dániel  Nagy (Ihász), Tóth, Molnár Z. (Meiczinger), Bosnjak (Szöllőskei), Nikolin, Hevesi-Tóth (Nyitrai), Berde, Thiago - Szabó Zs., Homma (Czvetkó). Edző: Nagy Tamás.Gólszerző: Seye, illetve Hevesi-Tóth, Szabó, Homma, Czvetkó.

A veszprémiek a Lombard Pápa második számú együttese ellen léptek pályára. A találkozó nagy iramban kezdődött, az első félidőben mindkét csapat dinamikus jó játékot nyújtott. Egy gyors gólváltás után a 35. percben vitatott 11-eshez jutott a VFC, a hazaiak ettől dekoncentrálttá váltak és büntetőt követően a szünet előtt még egy gólt kaptak. A második félidőben a sokat cserélő Veszprémmel szemben elfáradt a Pápa II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!