Sport

2013.05.21. 18:18

Idén is bajnok a veszprémi csapat

A férfi kézilabda NB I fináléjának második mérkőzését is megnyerte az MKB Veszprém KC, amely ezzel ebben a idényben is begyűjtötte a bajnoki aranyat.

Horváth Gábor

Szeged_MKB Veszprém
24:26 (11:15)

Szeged, 3400 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Pick Szeged: MIKLER  - Prodanovic 1, Ancsin 3, Czina, BLAZEVIC 6, Zubai, Kekezovic. Csere: Tatai (kapus), Larholm 3 (2), Balogh, SULC 5, Pribanic 2, Buday 3 (2), Lasica 1. Edző: Skaliczki László.
MKB Veszprém KC: FAZEKAS  - Gulyás 2, Nagy 3, Császár 2, Sulic 1, Terzic 1, UGALDE 5. Csere: Schuch, IVÁNCSIK T. 6 (5), Jamali 2, Oneto 2, Iváncsik G. 1, Laluska 1. Edző: Carlos Ortega.
Hétméteresek: 6/4, illetve 6/5.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

A bajnoki döntő első felvonásán, szombaton a Veszprém Arénában a címvédő fikarcnyi esélyt sem adott a Tisza-parti csapatnak. A vendégek bő egy félidőn át tudták tartani magukat, a csata vége 33:23-as bakonyi győzelem lett. A veszprémieknek így egy újabb siker már a bajnoki arany bebiztosítását jelentette.

Carlos Ortega együttesének minden esélye megvolt arra, hogy Szegeden ünnepelhessen. A vendégeknél Mirko Alilovic kapus sérülés miatt továbbra sem állhatott rendelkezésre, ahogyan az irányító Chema Rodriguez sem. A hazai csapatba visszatérhetett a szombaton hiányzó Vadkerti Attila.

Blazevic góljával kezdődött a találkozó, de nem sokkal később már az MKB-nál volt az előny. Ugalde indításból volt eredményes, Iváncsik Tamás pedig hetest értékesített. Mikler és Fazekas is bemutatott egy-egy bravúros védést, majd Larholm egyenlített, hétméteresből.

 

Marco Oneto, a Veszprém (k), valamint Antonio Pribanic (b) és Czina József, a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I döntőjének 2. mérkőzésén, a Pick Szeged-MKB Veszprém összecsapáson Szegeden, a Városi Sportcsarnokban 2013. május 21-én. (Fotó: Kovács Anikó/MTI)



Sulic kétperces kiállítást kapott, mégis a vendégek voltak eredményesek. Sőt, a 10. percben már 2:4 állt az eredményjelzőn, a Szeged búcsúzó mestere, Skaliczki László ki is kérte első idejét. A 14. percben Sulc hosszú, hatperces hazai gólcsendet tört meg, 3:5. A szlovák átlövő gyorsan duplázott, majd Mikler védése után Blazevic egalizált, 5:5.

Nem sokkal később már a Picknél volt az előny, Jamali egyenlített. A Tisza-partiak igyekeztek átvenni a mérkőzés irányítását, ám Larholm hetest hibázott és a 22. percben ismét a bakonyiak vezettek, 8:9. A vendégek egyre magabiztosabban kézilabdáztak, aminek négygólos különbség lett az eredménye. Az előny a szünetig meg is maradt.

A második játékrészben Ancsin talált be először. A Veszprém, pontosabban Ugalde és Terzic nem hagyta válasz nélkül a hazai találatokat, 35. perc: 13:17. Fazekas védte Vadkerti próbálkozását, de Buday hetesét már nem tudta hatástalanítania.

Emberhátrányban játszott az MKB, Buday újabb találatával kettőre zárkózott a Pick, majd Mikler mutatott be bravúrt, mikor kivédte Császár büntetőjét. A szegediek vérszemet kaptak, a 44. percben Pribanic egyenlített, 18:18. A vezetést azonban nem tudta megszerezni a hazai együttes, Császár, majd Ugalde volt eredményes.

 

Ancsin Gábor, a Szeged (b) és Mirsad Terzic, a Veszprém játékosa (j) a férfi kézilabda NB I döntőjének 2. mérkőzésén, a Pick Szeged-MKB Veszprém összecsapáson Szegeden, a Városi Sportcsarnokban 2013. május 21-én. (Fotó: Kovács Anikó/MTI)



A spanyol szélős lőtte az MKB 21. találatát is, megint kezdett meglépni a bakonyi csapat. Skaliczki időkérése ellenére a különbség tovább nőtt, 18:22. Az utolsó tíz perc háromgólos vendégvezetéssel kezdődött. Nagy kapufája után Buday hetest hibázott. Az 55. percben Prodanovic 21:23-ra alakította az állást, nem volt még lefutott a meccs.

Egy gyors gólváltás után Zubait állították ki, de Larholm egy találatra hozta fel a Picket. Az izgalmas végjátékban Tatai, majd Fazekas is ziccert fogott, Ugalde pedig eldöntötte a küzdelmet. 

Az MKB simán hódította el a Magyar Kupát és a bajnoki cím megvédése sem okozott különösebb gondot. Csak a Kiel elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő miatt lehet hiányérzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!