Sport

2013.05.13. 11:19

Utánpótlás stabil stábbal

Második szezonját zárja az új felállású veszprémi kézilabda utánpótlás. A társasági adókedvezmény segítségével felépített rendszer egyre jobb eredményeket hoz.

Horváth Gábor

- Kialakult egy stabil, jó nevekből álló szakmai stáb. A következő tanévben várhatóan az új bázisunk is rendelkezésre áll majd, a Medgyaszay iskolában, ahol a fiatalok külön sportosztályban tanulnak, új, minden igényt kielégítő tornaterem épül - mondta el a naplónak  Juhász László, a Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány elnöke.

Az alapítvány működteti immáron két szezon óta az MKB Veszprém KC utánpótlását, több mint kétszáz fiatal sportolását, versenyeztetését biztosítja, ami pedig az említett szakmai stábot illeti: a bakonyiak korábbi klasszisainak ad bizonyítási lehetőséget.

- Ifj. Kiss Szilárd négy év után idén távozik, a következő idénytől Csoknyai István kerül a helyére, ő tölti be a szakágvezetői pozíciót - tudtuk meg az alapítvány vezetőjétől. - Egyre nehezebb tehetséges gyerekeket találni, de mi lépéselőnyben vagyunk, hiszen az MKB Veszprém név elsőrangú vonzerő - fogalmazott Csoknyai István, aki ebben az évben a juniorcsapattal bajnoki ezüstérmes lett és megnyerte a Magyar Kupát. A bakonyi együttes történelmének egyik legnépszerűbb játékosa irányítja a felnőtt NB I/B-ben szereplő MKB II-öt is. Ezt a csapatot szintén a juniorok alkotják, ehhez képest a társaság erős középcsapat a honi kézilabda második vonalában.

 

A veszprémi utánpótlásban rengeteg fiatal tehetség (a képen Horvácki Márió) bontogatja szárnyait (Fotó: Gáspár Gábor)


Az ifjúsági alakulatot Galambos Attila vezeti, ebben a korcsoportban a veszprémiek bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa aranyat szereztek. 

A serdülőknél, ifj. Kiss Szilárd vezetésével, a bakonyi fiatalok bajnoki címet nyertek.

A serdülők második számú csapatát Éles József készítette fel, az egykori klasszis hosszabb ideje saját utánpótlásklubot működtet. 

- Az Éles Kézisulival szoros a kapcsolatunk, ők hozzánk továbbítják tehetségeiket, mi pedig tárt karokkal fogadjuk őket. A következő szezonban Éles József irányítja a serdülőket, Gulyás Péter segíti majd a munkáját - tudtuk meg Juhász Lászlótól, aki az Éles Kézisuli mellett kiemelte és dicsérte a Dózsa, Deák, Simonyi és Rózsa iskolákban zajló munkát. 

- A szivacskézilabda és az Erima utánpótlás bajnokságokban induló csapatok olyan alapot jelentenek nekünk, amelyre bátran támaszkodhatunk - tette hozzá. 


Már a felnőttek között is bizonyítanak

- Sok tehetség bontogatja szárnyait, rengetegen tagjai a korosztályos válogatottaknak. Közülük is kiemelkedik az 1996-os korcsoport, amelyben 7-8 játékosunk is a legjobbak közé tartozik - mondta el Csoknyai István, aki a magyar serdülő válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti. Az újkori veszprémi utánpótlás első generációjából már nyolcan mutatkoztak be a felnőtt NB I-ben. A beállós Zivan Pesic és az irányító-átlövő Stranigg János pedig a Bajnokok Ligájában is szerepet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!