Sport

2013.06.24. 11:13

Hungária tájfutás

Újra visszatér megyénkbe az ország legnagyobb tájfutó versenye, a Hungária-kupa, amelynek rendezési jogát a Veszprémi Tájfutó Club és a Postás SE közösen nyerte el.

Horváth Gábor

Augusztus 16. és 20. között a bakonyi megyeszékhely ad otthont a Hungária Kupa Nemzetközi Tájfutó Versenynek. A viadal központja a jutaspusztai katonai bázis lesz, itt rendezik többek között az eredményhirdetéseket, amelyeket különböző szórakoztató programok színesítenek majd.

 

Az ország legnagyobb tájfutó megmérettetésére ezerkétszáz indulót várnak (Fotó: Penovác Károly)



A Hungária-kupának, amelyet először 1967-ben Farkasgyepűn rendeztek meg, utoljára tíz évvel ezelőtt volt Veszprém megyei helyszíne (Sümeg). A 2003-as megmérettetést megelőzően Veszprémben (1976), Pápán (1981) és Sümegen (1999) járt a rendezvény. Az ötnapos megmérettetésre négy kontinens 31 országágnak mintegy 1200 versenyzője nevezett. Többek között lesz brazil, kanadai, ausztrál és japán induló is.

A napi futamokat egyéb, különböző versenyek és programok kísérik. A szervezők többek között mobilos tájfutást, mikrosprintet, éjszakai és tájkerékpáros viadalt is rendeznek.A versenyprogram, 1. nap: Bakony-kupa (Bakonybél), 2. nap: Eurowest-kupa (Bakonybél), 3. nap: Transmoduls-kupa (Veszprém, Betekints-völgy), 4. nap: Tüskés Endre emlékverseny (Veszprém, Jutaspuszta), 5. nap: Veszprém-kupa (Veszprém, Jutaspuszta). 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!