Sport

2013.06.16. 13:34

Osztályozók az NB III-as helyekért - A füredieknek sikerült

Két Veszprém megyei labdarúgócsapat volt érdekelt az NB III-as helyért lejátszott osztályozók visszavágóján. Mindkét helyszínen papírforma eredmények születtek.

Novothny Ottó

Balatonszárszó-BFC 0:4 (0:0)

Balatonszárszó, 300 néző. V.: Zierkelbach (Kis, Varga).

NKSE: Horváth - Venczli, Deme (Mócsán), Császár, Baranyai, Késmárki (Kovács D.), Kovács N., Sarang Á., Kun, Sarang S., Máj (Balogh). Edző: Deme Norbert.

Balatonfüred: Lantai - Krén, Farkas, Szabó, Tóth, Boromisza G. (Benedek), Kovács M., Babics, Gubicza (Tamás), Babik (Burcsik), Boromisza D. Edző: Pető Tamás.

Gólszerző: Babics 60., Krén 71., Benedek 85., Boromisza D. 89. perc.

A hazai könnyed győzelem után nem forgott egyáltalán veszélyben a vendégek NB III-as tagsága a Somogy megyei bajnokság aranyérmesének  otthonában. A tópartiaknál néhány alapember hiányzott, ám ez sem okozott gondot, hiszen a gól nélküli első játékrészt követően helyenként szép teljesítménnyel ismét magabiztos balatonfüredi siker született. A házigazdák nagyon igyekeztek azért, hogy a becsületgólt megszerezzék, de ez nem sikerült.   Ezúttal is egyértelműen kiderült, hogy a két alakulat nem volt egy  súlycsoportban, a fürediek megérdemelten és kétséget sem hagyva harcolták ki a jogot, hogy a következő szezont ismét a futball harmadik vonalában töltsék.

A párharc győztese: Balatonfüred 10:0-val.

Pető Tamás: - Gratulálok a csapatnak.

Úrkút-Jászapáti 2:4 (1:1)

Úrkút, 250 néző. V.: Kovács (Horváth, Szeles).

Úrkút: Marics G. - Czaha, Marics M., Bujtor, Pávlicz, Freili (Keller), Csörnyei (Király), Tróbert, Korpos, Szalai, Márton (Kolat). Edző: Csörnyei Zoltán.

Jászapáti: Tajti - Zováth, Dragóner (Kovács J.), Vén, Horváth, Kotula, Kiss, Somodi, Csőke, Bálint (Illés), Kovács M. (Bagi). Edző: Budai István.

Gólszerző:  Korpos 42., 87., ill. Kovács M. 34., Kotula 46., Csőke 49., 72. perc.

Bizakodva várták az ellenfelüket a házigazdák, akik az idegenbeli vereség után szerették volna bebizonyítani, hogy méltó riválisai az egy osztállyal feljebb, a Duna-csoportban ötödik helyen végzett riválisnak. Az első félidő ennek megfelelően kiegyensúlyozott játékot hozott, azonban szünet után két gyors góllal a vendégek eldöntötték a továbbjutás kérdését. A vendéglátók  ettől függetlenül tisztességgel helytálltak.

A párharc győztese: Jászapáti 9:4-es gólkülönbséggel.

Csörnyei Zoltán: - A szezon végére kissé elfáradtunk, de mindent megtettünk a továbbjutás érdekében. A következő bajnokságban is a megyei első ligában focizhatunk.

Egy kérdőjel van a második ligában

Az osztályozókat követően kialaklult az egycsoportos NB II 2013/2014-es mezőnye: Siófok, Vasas, Békéscsaba, Balmazújváros, Nyíregyháza, Kozármisleny, Gyirmót, Zalaegerszeg, FC Ajka, Szolnok, Cegléd, Tatabánya, Szigetszentmiklós, Dunaújváros, Várda SE.

Csupán a tizenhatodik hely kiadó, ezzel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség holnap dönt. Az érvényes versenykiírás szerint jelenleg a Sopronnak van a legnagyobb esélye, hogy az NB II-ben maradjon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!