Sport

2013.12.23. 12:25

Megyei I: remek péti sorozat

Megyei körkép - Az őszi bajnok a negyedik helyen telel, a Pét és a Fűzfő pedig ellentétes utat járt be a labdarúgó megye I-es bajnokság első felében. Értékelősorozatunk második része.

Horváth Gábor

Gyulafirátót (4., 32 pont)

Érdekes helyzetben van a Gyulafirátót, amely a pontvadászat felénél első helyen állt a tabellán, azaz őszi bajnoknak tekinthető, azonban a tavaszi idényből előrehozott fordulóban kikapott, így csak a negyedik helyen telel. Lemaradása ugyanakkor mindössze három pont az éllovas Úrkúttal, és csak egy egység a harmadik Devecserrel szemben. A csapat remek időszakot tudhat maga mögött, kiemelkedő mérleget produkált, lőtt góljainak a száma (38) pedig a legmagasabb a mezőnyben.

Hertelendy Jenő edző: - A tavaly igazolt fiatalokat meg tudtuk tartani, és nyáron csatlakozott a kerethez további négy fiatal, akik gyorsan beilleszkedtek, remek egységet alkotnak a régiekkel. A siker kulcsa az együttműködés, a jó viszony. A rajt előtt éreztem, hogy jók leszünk, de kellett néhány forduló az összerázódáshoz. Célunk a minél jobb szereplés, azonban mindenek előtt szeretnénk egy sokat futó, stílusosan játszó csapatot a pályán látni. Tavasszal is igyekszünk minél több nézőt kicsalogatni a mérkőzéseinkre.

A Fűzfő (zöld mezben balra Espár Csaba, jobbra Vati Gergő) jól kezdte, a Pét (középen Bajcsi András) remekül zárta az őszt (Fotó: Penovác Károly)

 

Péti MTE (5., 31)

Az előző kiírás ezüstérmese alaposan beragadt az idei rajtnál: két vereséggel nyitott, majd győzni csak szeptember végén, a hatodik fordulóban tudott először. Ami ezután következett, arra nagyon kevesen számítottak. A fél év hátralévő részében veretlen maradt az együttes, amely 11 mérkőzését kilenc siker két döntetlen mérleggel teljesítette. Ez a kiváló széria egészen a közvetlen élmezőnybe repítette a pétieket.

Pintér Csaba edző: - Az igazság az, hogy a nyári felkészülésünkből kiindulva várható volt, hogy gyenge lesz a rajtunk. Türelmesek maradtunk, igyekeztünk nem túlságosan leszakadni. Nagyon fontos volt az a csapategység, óriási kohézió, ami jellemzi a társaságot. Ebben van az erőnk, például akkor is tudtunk eredményt elérni, amikor olyen kevesen voltunk, hogy nem ült játékos a kispadon. Bízom benne, hogy jó felkészüléssel jövőre folytatni tudjuk a sorozatot. Mennyiségben mindenképpen erősödnünk kell, elsősorban a saját utánpótlásból igyekszünk feltölteni a létszámot, de valószínűleg két három minőségi igazolásra is szükségünk lesz.

Fűzfő (6., 30)

A Balaton-partiak szereplése kellemes meglepetés volt, hiszen a FAK tavaly ilyenkor a középmezőny alsó részében tanyázott, idén viszont például tíz forduló után az éllovassal azonos számú pontot szerezve a tabella második helyén állt. A folytatás már nem sikerült olyan jól, mint a kezdés (ehhez hozzájárult, hogy Horváth Ferenc edzőt szeptember végén egy hónapra eltiltották, ami kicsit megzavarta a gárdát), azonban a balatonfűzfőiek elmondhatják magukról, hogy a mezőny elitjének, dobogós helyezésre is esélyes tagjai.

Béday András szakosztály vezető: - A jó kezdés után volt egy kis megtorpanásunk, de aztán az év végén ismét sikerült jobban teljesítenünk. A célunk továbbra is az, hogy az első hat együttes között végezzünk. A szünetben szeretnénk erősíteni, a góllövéssel akadtak gondjaink, úgyhogy támadóposztra igazolnánk. Az ősszel sok helyzetet dolgoztunk ki, azonban ezek kihasználása hagyott némi kívánnivalót maga után.

 

Szabó Patrik a legeredményesebb

A megye I góllövőlistáját a pétiek labdarúgója, Szabó Patrik vezeti, a csatár 15 alkalommal talált az ellenfelek hálójába a szezon első felében. Az éllovast két csetényi, Nagy Richárd és Rummel Szabolcs követi a listán, ők tíz tíz alkalommal voltak eredményesek. Kilenc és nyolcgólos játékosból is kettő kettő akad. Talián Krisztián (Öskü) és Tüske Marcell (Tapolca) holtversenyben a negyedik, Kiszlinger Balázs (Ugod) és Hulka Bence (Öskü) hatodik a mesterlövészek rangsorában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!