Sport

2014.03.18. 17:10

Városi elismerés sportolóknak

Ajka - A hagyományokhoz hűen idén is megjutalmazta az önkormányzat az előző évben kiemelkedően teljesítő sportolókat.

B. Virág Rita

Az ajkai humán és népjóléti bizottság döntése értelmében a legjobb női, férfi egyéni sportolókat, valamint csapatokat jutalmazták meg. A díjakat Schwartz Béla polgármester és dr. Horváth József alpolgármester adta át a legeredményesebbeknek.

A nőknél a szakszövetségben is az év legjobbjának választott Csánicz Laura gumiasztalos nyert.

A férfiaknál, nem kis meglepetésre, ezúttal nem Kis Gergő úszót hirdették ki győztesnek, hanem a világbajnok karatést, Férheczli Dávidot.

A hölgyeknél Csánicz Laura gumiasztalos, a férfiaknál Férheczli Dávid vb-győztes karatés nyert (Fotó: Penovác Károly)

 

A csapatok közül pedig az élvonalbeli tagságot szerző Ajka Kristály tekeegyüttese kapta meg az első helyet.

Szenior kategóriában három sportolót is különdíjban részesítettek: Fazakas Tamás dzsúdóst, Fábiánné Reiner Cecília dzsúdóst, valamint Ládi János tájfutót, atlétát.

Természetesen az edzőket is megjutalmazták, hiszen a remek eredmények az ő munkájukat is dicsérik. Farkas András az úszókat, Pelikán Milán a gumiasztalosokat, Takács Miklós a karatésokat készítette fel.

Ajka város sportéletének gazdagításáért külön elismerésben részesült Györkös József fotós, Lautner József, aki a városi kispályás focibajnokságot szervezte, illetve Mag Éva, az Ajka Város és Környéke Természetbarát Szövetség el-
nöke.

Az ajkai ünnepség a városházán kellemes hangulatú fogadással zárult.

Egyéni. Nők: 1. Csánicz Laura (Ajkai Trampolin SE), 2. Takács Helga (Sun Dome SE), 3. Muelek Fruzsina (Rája 94 Úszóklub). Férfiak: 1. Férheczli Dávid (Sun Dome SE), 2. Kis Gergő (Rája 94 ÚK), 3. Tulok Mátyás (Ajkai Diák Atlétikai Club). Csapatverseny: 1. Ajka Kristály SE tekecsapat, 2. Dinamik Rock and Roll Club felnőtt lányformációs csapat, 3. FC Ajka NB II-es labdarúgócsapat.

 

Egyre gazdagabb az ajkai sportélet

A humán és népjóléti bizottság nem volt könnyű helyzetben, amikor a legjobbaknak járó elismerésekről döntött. A város sportélete igen színes. A gumiasztaltól a kézilabdán át az úszáson keresztül a fociig sok sport közül választhatnak a fiatalok, akik (az eredmények is ezt mutatják) az országban is a legjobbakhoz szeretnének tartozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!