Sport

2014.10.10. 20:06

Legyőzték a bajnokot!

Óriási bravúrt végrehajtva az 1. FC Veszprém NB I-es futsal együttese idegenben győzte le bajnoki címvédő Berettyót.

B. Virág Rita

Mezei Vill -  1. FC Veszprém 3:5 (2:3)

Berettyóújfalu, 500 néző. V.: L. Tóth, Szilágyi, Takács. Mezei-Vill: Mezei - Trencsényi, Lovas, Nagy, Rábl. Csere: Dávid, Szabó, Gál, Birinyi, Komáromi, László, Nagy. Edző: Turzó József. 1. FC Veszprém: Reveland - Finta, Németh, Boromisza, Gulyás. Csere: Schmidmayer (kapus), Bényi, Tar, Bánfalvi, Vas, László, Weisz. Edző: Madarász János.

Gólszerzők: Rábl 3 (1., 4., 39.), ill. Bánfalvi 2 (12., 20.), Bényi (20.), Németh (25.), Boromisza (33.)

A közel öt órás utazás után visszafogottan kezdett a Veszprém a bajnok otthonában, a negyedik percben már 2:0-t mutatott az eredményjelző. A vendégek azonban nem adták fel, rendezték soraikat,aminek gyorsan meg is lett az eredménye. A 12. percben Németh kapura lövése megpattant Vas Ádámon, a játékszer Bánfalvihoz került, aki két méterről a kapuba sarkalt, 2:1. A bakonyiak továbbra is lendületben maradtak, a hazaiak pedig teljesen beszorultak kapujuk elé. A 20. percben aztán összejött a Berettyónak a hatodik faultja - tízmétereshez jutott az FCV, amit a csapatkapitány végzett el. Bényi okosan a kapus lába között egyenlített, 2:2. Még ugyanebben a percben baloldali támadás végén centerezés végén Bánfalvi elé került a labda, amit a kapuba vágott hat méterről 2:3.

Fordulás után is óriási volt a tempó, mindkét együttes nagy erőkkel támadott. A 25. percben  Reveland indította Fintát, tőle Boromiszához került a játékszer, ő két ember közül kilépett, majd az érkező Németh elé tálalt, aki nem hibázott, 2:4. A 33. percben lehozta a Berettyó kapusát, de Reveland mindannyiszor biztosan őrizte kapuját. Aztán a 33. percben a kiváló kapus Gulyást indította, aki középre passzolt és Boromisza az üres kapuba gurított, 2:5. A Berettyó mindent megtett a szépítésért: az utolsó pillanatokban Rábl oldalról belőtt labdája a kapufa és Reveland mellett talált utat a kapuba, 3:5.

A Veszprém fantasztikus sikert ért el és ezzel bizonyította, méltán tartják dobogóra is esélyes alakulatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!