Sport

2015.04.06. 18:30

Pápai judobajnokok

Remekül szerepeltek a Bakony Judo Klub versenyzői a Százhalombattán megrendezett XVII. Masters Országos Bajnokságon és az V. Nyílt Magyar Kata Bajnokságon, aminek köszönhetően megszülettek a pápai judosport idei első országos bajnoki címei.

Polgár Tibor

A harminc évesnél idősebb judósoknak kiírt bajnokság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az idén tizenkét országból 262 judoka vállalta a megmérettetést. A pápai színeket ezúttal Polz Anita és Gajdosi Győző képviselte. Gajdosi Győző az M3 (40-45 évesek) kategóriájában az egész bajnokság legnépesebb mezőnyében versenyzett. Első mérkőzésén mindössze harminc másodperc alatt egy remek dobással eldobta svéd ellenfelét, aki nem tudta folytatni a küzdelmet. A következő mérkőzésén a későbbi győztes szlovák judoka következett, ő pedig rutinjával megszerezte a győzelmet.

– Győző a tizenhatfős mezőnyben a hetedik helyet szerezte meg, ami rendkívül jó eredmény annak tudatában, hogy utoljára 18 (!) éve versenyzett – tájékoztatta a Naplót Mezei Csaba, a Bakony Judo Klub oszlopos tagja.

A Bakony Judo Klub versenyzői remek eredményekkel öregbítették egyesületük és városuk hírnevét (Fotó: Bakony Judo Klub)

Polz Anita az elmúlt években Szombathelyen készült, azonban a danvizsgára való felkészítés miatt már egy éve Pápán gyakorol.

– Ebben az évben hozzánk igazolt, az ő képességeit ismerve tőle mindenképpen nagy eredményt vártunk. Anita nem is okozott csalódást: mindkét mérkőzését idő előtt befejezve szerezte meg az F3 (35-39 évesek) kategóriában a pápai judosport 2015. évi első bajnoki címét – tudtuk meg Mezei Csabától. Mint mondta, a Kata Magyar Bajnokságra az egész országból Pápáról érkezett a legnépesebb csapat, a bakonyaljai várost négy páros képviselte. A dobástechnikák versenyében a dobogó első két fokára pápai sportolók állhattak fel: a Pillér Gábor és Mezei Gábor alkotta páros nyakába ezüstérmet akasztottak, míg a Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta formáció a tavalyi bronz után idén aranyéremnek örülhetett.

A földharc-technikák katájában (a kata formagyakorlatot jelent – a szerk.), a Katame no katában két osztrák, illetve egy-egy cseh és horvát páros mellett két pápai páros indult. Farkas Zoltán és Gajdosi Győző most ismerkedett ezzel a katával, így az ő ötödik helyük mindenképp bizakodásra ad okot. A rutinosnak mondható Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta páros a horvátok mögött a második helyet szerezte meg.

– Nincs időnk túl sokat pihenni, hiszen április 19-én rendezzük meg az utánpótláskorú versenyzők számára kiírt III. Pápai Bakony Kupát, a felnőtt judokáink pedig május közepén Horvátországban, a II. Croatia Kata Openen mérettetik meg tudásukat – tekintett előre Mezei Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!