Sport

2015.05.12. 10:23

Fiatal judokák vetélkedése

Négy tatamin, hat korcsoportban, 22 egyesület 250 versenyzője lépett szőnyegre a Judo a Pápai Sportért Alapítvány által harmadik alkalommal megrendezett Bakony Kupán.

Haraszti Gábor

A kifejezetten az utánpótláskorúak számára kiírt bajnokság reggelén versenyzők, edzők, szülők, hozzátartozók népesítették be a pápai Városi Sportcsarnokot, ahol évről-évre egyre népesebb mezőny méri össze tudását. A 2013-ban, hagyományteremtő szándékkal életre hívott Bakony Kupán a nevezések számára és a judokák felkészültségre ezúttal sem lehetett panasz. A házigazda Bakony Judo Klub közel 30 fős csapattal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni.

- A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy sikeres volt az idei rendezvény is - mondta Végh József, a Bakony Judo Klub elnöke, aki szerint a város segítsége nélkül elképzelhetetlen lett volna megrendezni a bajnokságot.

- Három évvel ezelőttig leszámítva a Játékfesztivált a judo sportág ritkán tudta megmutatni magát Pápán. Azt gondolom, jól mutatja a verseny színvonalát, hogy a régió mellett Veszprém megye összes egyesülete leadta nevezését: Veszprém, Ajka, Zirc, Balatonfüred és Tapolca is képviseltette magát, sőt, még Aradról is érkezett sportoló - mutatott rá Végh József.

A III. Bakony Kupán a régió és a megye huszonkét egyesületének mintegy kétszázötven versenyzője lépett tatamira
Fotó: Haraszti Gábor

A klub elnöke elmondta, az elmúlt kupák sikerein felbuzdulva előbb-utóbb szeretnének egy korosztályos vagy felnőtt országos bajnokságot is rendezni Pápán.

A szervezők elégedetten vontak mérleget a nap végén, hiszen sikerült elérni a céljukat.

Azaz széles körben meg tudták mutatni sportágukat, valamint az utánpótlásnak a diákolimpiai és országos küzdelmek mellett egy további nívós versenyzési lehetőséget biztosítottak.

Az edzők elmondták, van igény az effajta kezdeményezésre, és azon lesznek, hogy az önkormányzat támogatásával jövőre is megrendezzék a bajnokságot, mely kiválóan alkalmazkodik az országos előkészítő versenyekre való felkészüléshez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!