Sport

2015.06.03. 15:11

Legyen a tied! - Tizenöt sportág bemutatója Veszprémben

Veszprém - Több száz Veszprém megyei gyereknek biztosított lehetőséget a Magyar Diák-sport Szövetség, hogy tizenöt sportágat közelebbről is megismerjen, kipróbáljon.

B. Virág Rita

A sport legyen a tied! el-nevezésű program a Nemzeti Sportfejlesztés elnevezésű kormányprogram szerves része. Az országjáró eseménynek ezúttal a megyeszékhely adott otthont. Az atlétikától elkezdve a tornán át, a tollaslabdán keresztül a birkózásig, a kosár-, kézi, röplabdán át a labdarúgásig, összesen 15 sportágat próbálhattak ki a diákok.

A sportágakat veszprémi és környékbeli egyesületek prezentálták.

Több turnusban érkeztek a gyerekek, így nemcsak Veszprémből, hanem például Sümegről, Ajkáról, Bakonynánáról, Lesenceistvándról is több csoportot köszönthettek a rendezők.

A Veszprém Aréna ideális helyszínnek bizonyult, mert a küzdőtéren több mini sportpályát is ki tudtak alakítani. Középen például egy kisebb tollaslabdapálya is rendelkezésre állt. A Veszprémi Tollaslabda Sportegyesület vezetője, Czirbus Zoltán elmondta, nagy öröm számukra, hogy több tucat fiatal kipróbálhatja sportágukat, s remélhetőleg többen kedvet kapnak arra, hogy egyesületi keretek közt, edzéseken ismerkedjenek majd a tollaslabdával.

A sport legyen a tied! programon telt ház volt a birkózószőnyegen is, imádták a gyerekek. Fotó: Penovác Károly

Interaktív feladatokkal készült a Veszprémi Torna Club, illetve a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) is. Mindkét egylet előtt tömött sorokban álltak a gyerekek.

A kosarasok, kézisek és a futballisták sem panaszkodhattak, a legnépszerűbb sportágak kipróbálására, a célba rúgásra, dobásra, kosárra dobásra is sok jelentkező akadt.

Különleges sportágnak számít a thai chire alapuló mediball, ami egy nagyon érdekes labdajáték, és már Veszprémben is gyakorolha-tó, nem csak a fővárosban. Ezzel is megismerkedhettek a résztvevők.

A bakonynánai Bölcsik Blanka lapunknak elmondta, nagyon tetszett neki a gumiasztal, a torna, de a lövészetet és a kajak-kenut mindenképpen ki szeretné próbálni. Azt még nem döntötte el, versenyszerűen bármelyik sportot űzné-e
valaha, úgy fogalmazott, most egyelőre csak ismerkedik.

A veszprémi Vajkó Zsombor a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület által felállított palánknál állt sorba. A fiatalember elmesélte, iskolán kívül heti rendszerességgel úszik. Most az arénában viszont kipróbálta már az evezést, az atlétikát, és nagyon tetszik neki a kosárlabda is, talán az edzéseket is megpróbálná

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!