Sport

2015.09.24. 10:53

Ez igen! Ötszörös bajnok a fiatal teniszező

Veszprém - A veszprémi fiatalember egyéniben szettet sem vesztve gyűjtötte be az országos bajnoki címet a 12 esztendős teniszezők között.

Horváth Gábor

Kalocsai Péter, aki nagy fölénnyel vezeti korosztálya hazai ranglistáját, fővárosi társával párosban is győzedelmeskedett. Ezzel már az ötödik (!) országos bajnoki címnél jár. A Padányi iskola hetedik osztályos tanulója az elmúlt időszakban itthon csak kiemelt versenyeken indult és ezeken egyéniben és párosban is mindig nyert.

Kalocsai Péter itthon mindenhol nyert, ahol elindult (Fotó: Kalocsai László)

Azonban ez még nem minden! Az ifjú tehetség nemzetközi színtéren is remekelt. A Horváth Ádám és Szlotta Roland edzette játékos a Hungarian Openen és a szlovéniai Junior Koper Openen az első helyen végzett, a horvátországi Croatia Openen a dobogó második fokára állhatott fel, a németországi Regensburgban lebonyolított BMW junior Openen pedig a negyeddöntőig jutott.

Péter a romániai U-12-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott csapatkapitányaként szerepelt, nyolc meccséből ötöt nyert meg, együttesünk a hetedik helyen zárt. Az ifjú veszprémi, akit a szövetség kiemelt játékosként kezel, közel hat éve nem kapott ki egyéniben saját korosztályában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!