Sport

2015.12.15. 16:00

Jól tempóztak a megyei úszók, tizenhárom érmet tudtak megszerezni

Megyei körkép - A Balaton Úszó Klub nyolc, a Veszprémi Úszó Klub három, míg a Rája 94 Úszó Klub kettő éremmel zárta a székesfehérvári korosztályos versenyt.

Heffler Péter

Kétnapos versenyen szerepeltek a megye úszóklubjai, a közelmúltban Székesfehérváron 8-11, illetve 12 évesek számára rendezett úszóversenyen. Az első nap negyvenhat egyesület ötszázhatvanhárom, míg az idősebbeknél másnap negyven egyesület háromszáztizenhét úszója állt rajtkőre.

A Balaton Úszó Klub versenyzői különösen jól tempóztak, és Rasovszky Kristóf (abszolút kategóriában 1500 méter gyorson), Tóth Réka (200 m hát), Áment Balázs (200 m mell), Bartalus Mirtill (50 m mell), Bartalus Szilárd (50 m mell) révén öt aranyat is gyűjtöttek, ami mellé Kersák Kristóf (400 m gyors) egy-egy ezüstöt és egy bronzot is (200 m mell). Ezenfelül Bartalus Mirtill állhatott még egyszer dobogóra, aki 100 m gyorson lett harmadik.

A Balaton Úszó Klub fiatal sportolói remek formát mutatnak az év végi, nagyon fontos cikluszáró verseny előtt

Szokolai László, a Balaton Úszó Klub vezetőedzője elmondta, hogy a kis csapat remekül teljesítette az erőfelmérőnek számító székesfehérvári versenyt, amire rápihenés nélkül érkeztek az év végi cikluszárás előtt.

A Veszprémi Úszó Klub tizenhét versenyzője ugrott vízbe Székesfehérváron, közülük a Veisz Dóra, Mürkli Luca, Hegyháti Csenge, Nyiri Villő összetételű 4x100 m-es lány vegyesváltó a harmadik helyen végzett, akárcsak Veisz Dóra 200 m háton. A verseny másnapján a klub hét úszója igyekezett növelni az érmek számát, ami Mürkli Mártonnak (1500 m gyors) egy bronzzal sikerült.

- Hatalmas dicséret jár minden résztvevőnek, mert remek egyéni csúcsokat úsztak - mondta Balogh János, a VÚK vezető-edzője. - Többen most teljesítették az országos bajnokságok szintidejét, ráadásul új egyesületi csúcsok is születtek. A vasárnapi fiú 1500 méter gyorson öt, míg a lány 800 méter gyorson két versenyzőnk indult, és mindannyian életük eddigi legjobbjait úszták. Így elmondható, hogy jól sikerült hétvégén vagyunk túl, és nagyon biztatóak az eredmények a jövőre nézve - tette hozzá Balogh János, akinek a munkáját Hudi Zsanett és Czaunné Kőrösi Edina segíti.

De nemcsak veszprémi klubok szerepeltek a korosztályos versenyen, hanem az ajkai Rája 94 Úszó Klub két kiválósága is rajtkőre állt. Szóka Júlia ismét remek eredménnyel hallatott magáról, ugyanis 800 méter gyorson elért 10:06-os ideje a 2005-ben születettek között ranglista első helyet jelentett számára, és természetesen aranyérmet Székesfehérváron. Farkas András másik tanítványa, Kun Szabó Fanni ugyanezen a távon másodikként csapott célba a 2002-esek versenyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!