Sport

2015.12.20. 19:18

Szép volt, tapolcai fiúk!

Budapest, Tapolca - Két tapolcai sportoló is dobogón végzett a vívók országos bajnokságán. Csapatban még ennél is jobban szerepeltek a fiúk!

Horváth Gábor

Rédli András, többek között Boczkó Gábort, is legyőzve döntőbe jutott a párbajtőrözők országos bajnokságán. Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolója a fináléban vereséget szenvedett válogatottbeli csapattársától, Somfai Pétertől, így második helyen végzett.

A szintén tapolcai Siklósi Gergely a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a fiatal vívó a későbbi bajnoktól kapott ki. A balatonosok közül rajtuk kívül File Mátyás is bejutott a legjobb nyolc közé, Rédli ellen maradt alul, hetedik lett. Cziráki Bálint a 14., Farkas Csaba a 16., helyen végzett.

Az egyéni számban Rédli András (balra) második, Siklósi Gergely harmadik helyet ünnepelhetett az idei ob-n
Fotó: hunfencing.hu

A hölgyeknél Siklósi Enikő szerepelt a legjobban, tizenkettediként zárta a viadalt (testvéréhez hasonlóan őt is a későbbi győztes búcsúztatta), Siffer Klaudia 33., Szalay Gyöngyi 35. lett. A balatonosok női csapata (Szalay, Siklósi, Balogh Zsófia) hatodikként végzett.

A férfiak (Rédli, Siklósi, File) vasárnap este megnyerték a csapatversenyt, a döntőben a Boczkóval és Somfaival felálló Honvédot múlták felül 43:36-ra, így 2013 után ismét országos bajnokok lettek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!