Sport

2016.03.06. 15:14

Leradírozta ellenfelét a VKSE

Veszprém - Az első húsz percet leszámítva a Veszprémi KSE nagy fölényben játszott és Márton Balázs vezérletével magabiztos győzelmet aratott a Vecsés ellen, ezzel továbbra is második a tabellán a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

VKSE-Vecsés 32:17 (15:10)
Veszprém, 250 néző. V.: Baranyi N., Baranyi Zs.
Veszprémi KSE: Szász – Tombor 6 (3), Lelkes 2, Kovács 1, Kisék B. 2, Márton 7, Márkus 1. Csere: Csíki (kapus), Gulás 3, Patkós 1, Kis, Pásztor 1, Szobol 2, Vasvári 1, Végh Z. 2, Heiczinger 3. Edző: Zsigmond György.
Vecsés: Nagy M. - Wieszt 2,  Uzonyi 4, Gálli 1, Győrfi, Csontos 2, Kiss. Csere: Kaló, Antal 3, Csontos 2, Simon, Gazdag 2, Hegedűs 1, Szerencsés 1, Sápi. Edző: Nagy Károly.

Márton Balázs hét gólig jutott a Vecsés ellen (Fotó: Penovác Károly)

A két csapat őszi meccsén, némi meglepetésre a Vecsés nyert 29:27-re. A második helyen álló VKSE ezért édes bosszút remélt.

A hazaiak gyengén kezdtek, a védelem nem állt a helyzet magaslatán, így fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. A 10. percben Szász megfogott egy hetest (3:3), majd Márton lerohanása végén először vezetett a VKSE (4:3).

A vendéglátó a 18. percben első ízben tudott volna kettővel ellépni, de Patkós hetest rontott, a visszatámadásból pedig egalizált a rivális. Aztán fordulóponthoz érkeztünk, emberelőnybe került a Veszprém, s előbb 10:7-re, majd 12:7-re elhúzott. A vendégek öt perc után találtak be ismét, ám a félidő hajrája a Zsigmond-tanítványoké lett, így 15:10-es állás alakult ki az első 30 perc végén.

A szünet után két gyors góllal nyitott a házigazda. A Veszprém jó tempóban és pontosan kézilabdázott, s a védelem is egyre jobban zárt, Csíki kifejezetten jól védett, így a 38. percben már 20:12 állt az eredményjelzőn. Két vecsési gól után újabb remek szériát produkált a VKSE, 9:1-es rohanással végleg elkedvetlenítette a vendégeket (29:15). Az utolsó hat percben Zsigmond edző mindenkinek lehetőséget adott, s a fiatalok gólokkal hálálták meg a bizalmat.

A VKSE rendkívül magabiztos, és kifejezetten tetszetős játékkal szerezte meg a két pontot.

Zsigmond György: - Maximálisan elégedett vagyok, hiszen a tavaszra igazán összeállt a csapatunk, beállt a sorba mindenki. Most négy olyan meccs vár ránk – a Csurgó, a Szentendre, a Győr, valamint a Dabas ellen – ahol reális képet kaphatunk arról, hol tartunk most és hol a helyünk ebben a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!