Sport

2016.03.20. 13:12

VKSE-Budakalász: Sajnálhatják az egy pontot

Veszprém - Hiába vezetett már négy góllal is a Veszprémi KSE NB I/B-s férfi kézilabda együttese a listavezető Budakalász ellen, végül meg kellett elégednie a döntetlennel. A VKSE csak magát okolhatja a pontvesztésért, egyáltalán nem volt jobb a rivális.

B. Virág Rita

VKSE-Budakalász 30:30 (16:14)
Veszprém, 300 néző. V.: Medve, Nagy. Veszprémi KSE: Szász – Tombor 6 (4), Lelkes 1, KISÉK B. 4, KOVÁCS 3, MÁRTON 7 (1), Pásztor 2. Csere: Csiki (kapus), GULÁS 4, Patkós, Kis, Szobol 1, Márkus, Végh, Vasvári, Heiczinger 2. Edző: Zsigmond György. Budakalász FKC: VÁCZI – Gúnya 1, BENDÓ 2, CZINA, Doros, Józsa 1, Perényi 4. Csere: Ulicsinyi (kapus), SUTKA 12 (2), KONCZ 6 (2), Hadobás, Deák, Tóth 3, Tatai, Völker, Csuka. Edző: Hajdú Tamás.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4.

A férfi kézilabda NB I/B csúcsrangadóján Márton szerezte az első találatot, de Sutka gyorsan egyenlített. A vendégek diktálták a tempót s a 6. perc végére 3:4 állt az eredményjelzőn. Kovács és Márton góljaival fordított a VKSE, azonban a listavezető szívósan tapadt a házigazdára.

A küzdő felek 7:7-ig fej-fej mellett haladtak, majd újra Márton, aztán Gulás volt eredményes és először vezetett kettővel a Veszprém (18. perc: 9:7).

A 22. percben viszont már újra egyenlő volt, Koncz és Bendó vette be Szász kapuját. A félidő hajrája a VKSE-nek sikerült jobban, így két gólos előnnyel a hazaiak vonultak pihenőre.

Szász fogott meg egy hetest, Kovács remek góljával pedig először hízott háromra a különbség (17:14). A VKSE azonban nem elégedett meg ennyivel. Rendkívül összeszedetten kézilabdázott ezekben a percekben, mondhatni NB I-es színvonalat hoztak a Zsigmond-tanítványok. A 39. percben pedig már 21:17-et, aztán 23:19 -et mutatott a tábla.

Sajnos azonban a fáradtság jelei mutatkoztak a hazaiakon, s ezt több védelmi hiba, pontatlanság is jelezte. Perényi és Tóth faragott a különbségen, de a 48. percig sikerült visszaverni a Budakalász rohamait (26:23).A Szegedet is megjárt Sutka okozta a legtöbb problémát a VKSE védelmének, aki az 50. percben már a tizedik góljának örülhetett. Míg a Budakalász villámgyors támadásokat vezetett, addig a hazaiak megtorpantak és az 52. percben máris 26:26-ra állt a derbi.

Elképesztő izgalmakat hozott az utolsó nyolc perc. Rendre a VKSE ment elől, de a vendégek mindig egyenlíteni tudtak, mert könnyen kijátszották a hazai védőfalat. Az utolsó perc Tombor hetesével indult (30:29). Fél perc maradt, a Budakalász a kapust is lehozta, de nem a két beálló döntötte el a meccset, hanem Sutka, aki a 12. gólját is meglőtte és ezzel egyenlő lett. A hátralévő 14 másodpercet hiába támadta végig a VKSE, gólt már nem tudott elérni.

A VKSE az utolsó tíz percet leszámítva ellenfele fölé nőtt. A hajrát azonban elrontotta, s így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Zsigmond György: - Többször is megnyerhettük volna ezt a meccset. Nagy taktikai csata volt. Azokat a dolgokat amiket megbeszéltünk, nem mindig tudtuk betartani. Úgy érzem, a mai rangadón azért vesztettünk pontot, mert a kapusaink nem tudtak felnőni a feladathoz. Szabó Imre távozása nagy vérveszteség volt számunkra, s bár a fiatalok olykor bemutatnak egy-két bravúrt, nem azt hozták, amit elvártam. Egy ilyen rangadót ilyen kapusteljesítménnyel nem lehet megnyerni.

Hajdú Tamás: - Igazságos a döntetlen, két hasonló képességű csapat találkozott egymással. Nagyon jól helyt álltunk, mindent megtettünk a pontszerzés érdekében. Még korai lenne kijelenteni, hogy eldőlt a bajnokság, de tény és való, hogy nagyot léptünk az aranyérem megszerzése felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!