Sport

2016.12.15. 10:10

Hová tesszük ezt a rengeteg plüssállatot?

Huszonhárom zsákban közel ezer plüssállatot adott át a megyeszékhely futsalkubja csütörtökön a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Horváth Gábor

A 1. Futsal Club Veszprém októberben hirdette meg „Dobj egy plüssmacit!" akcióját, amelyhez rengetegen csatlakoztak. A szurkolók közel ezer plüssállatot zúdítottak a Haladás elleni televíziós mérkőzés előtt a Március 15. úti sportcsarnok játékterére. A 23 zsákban összegyűlt játékokat a klub csütörtökön adta át a kórházban, a plüssök egy egész termet elfoglaltak.

A futsalosok - Rajki Tamás ügyvezető mellett Madarász János edző, valamint Tatai József és Jónás Áron játékosok voltak jelen az eseményen - a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványon keresztül a plüssállatok mellett pénzadománnyal is támogatták a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

- Volt bennünk egy kis félsz, de óriási örömünkre sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez - fogalmazott Rajki Tamás, aki kiemelte szurkolóik lelkes hozzállását az akcióhoz.

Fotó: Penovác Károly

Dr. Szabó Éva, az Alapítvány elnöke elmondta: hosszú ideje jó kapcsolatot ápolnak a futsalegyesülettel, amely minden évben támogatja őket.

- Mindig remek ötleteik vannak, jól sikerült az idei is, nagyon köszönjük a klubnak és a szurkolóknak az adományokat. Már csak egy gondunk van: hová tesszük ezt a rengeteg plüssállatot? - fogalmazott a főorvosnő mosolyogva, hozzátéve: természetesen lesz helyük a játékoknak, amelyek közül többet a gyerekek akár haza is vihetnek magukkal. Az adományokat dr. Szabó Éva mellett dr. Tenk Tamás, az alapítvány ügyvezetője vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!