Sport

2017.01.08. 15:40

Öten is tíz pont fölé jutottak a pápaiak közül

Pápa - Győzelemmel kezdte az új évet a Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda-alakulata. Hazai pályán a Soproni MAFC-ot fektették két vállra magabiztosan a Vajda-tanítványok.

B. Virág Rita

Motax KC-Soproni MAFC
95:82 (30:27, 21:17, 25:14, 19:24)

Pápa, 300 néző. V.: Tóth, Sabáli, Földesi.

Motax KC Pápa: Szanati M. 16, Hadnagy 3, Kálmán 20/9, Keresztes 17, Horváth G. 15/3. Csere: Horváth A. 15/12, Schveighoffer, Fülöp 3, Szanati G. 2, Bereczki 4, Vajda B. Edző: Vajda József.

Soproni MAFC: Berneczei 9, Werner V. 8/3, Füzi 8/6, Nagy G. 5/3, Karácsonyi 4. Csere: Rátvay T. 19/9, Rátvay B. 17, Forrai 5/3, Papp 7/3, Polgárdy. Edző: Meszlényi Róbert.

A Motax KC Pápa (szemben Hadnagy Bence) egyik közvetlen riválisát győzte le a bajnokságban Fotó: archív/ Balogh Ákos

Négy meccs óta tartó veretlenséget igyekezett megtörni az új év első bajnoki találkozóján a Motax KC Pápa együttese a szintén hét meccse nyeretlen Soproni MAFC ellenében.

Kálmán vádli-, Keresztes térdsérülése nem jött rendbe, ám mindkét kulcsember vállalta a játékot, Majic viszont ujjtörése miatt nem tudott pályára lépni.

Az első játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek főként távoli dobásokkal, míg a hazaiak inkább betörésekkel próbáltak minél több pontot gyűjteni.

A negyed végére Kálmán pillanatok alatt öt pontot ért el, így a Pápa hárompontos előnyt szerzett a második részre. A folytatásban a stabilabban védekező Pápa növelni tudta előnyét, főleg Keresztes járt élen a pontgyűjtésben (51:44).

A Motax akarata érvényesült a térfélcsere után is, a ragyogóan védekező hazaiak egy 8:2-es rohammal már 59:46-ra is vezettek. Sőt, a harmadik felvonás végére már közel húsz pont volt a két fél közötti különbség.

A negyedik negyedben a Sopron többféle védekezési variációt kipróbált, ami kissé megzavarta a Pápa játékát is. Ez az átmenetei zavar azonban nem azt jelentette, hogy a vendégek vissza tudtak volna jönni a meccsbe, a Motax bőven tíz pont fölött tartotta ellenfelét. A Pápa végül 95:82-re megnyerte az év első bajnoki ütközetét.

A nagyon egységes hazai csapat - öten is tíz pont fölött dobtak - teljesen megérdemelten nyert a nagyon szimpatikus és ügyesen kosárlabdázó Sopron ellen.

A Motax legközelebb január 15-én, vasárnap lép pályára Pécsett, 18 órától.

Orvosolni tudták végre a botlásaikat

Vajda Balázs: - Az ünnepek között végig azon dolgoztunk, hogy orvosolni tudjuk a botlásainkat. Azt gondolom, ez most teljes mértékben sikerült. Megérdemelt és magabiztos győzelmet arattunk. Talán az elején, hat-nyolc percig nem találtuk a ritmust, de utána megtaláltuk a helyes tempót, és szépen kosárlabdázva folyamatosan hizlaltuk az előnyünket. Örülünk, hogy az alapszakasz első felét így győzelemmel zártuk le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!