Sport

2017.02.17. 20:28

Telekom: Ubornyák Dávid először lépett pályára a nagycsapatban

Gyöngyös - Már az első félidőben tetemes előnyt harcolt ki a Telekom Veszprém a Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Gyöngyös-Telekom

24:35 (9:21)

Gyöngyös, 1000 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Gyöngyösi FKE: Holló - Országh 1, Németh 1, Reznicek 4, Duris 1, Hegedűs 4, Mikita 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Urbán 1, Kovacsics 3, Loncar, Lele 5, Juhász 2, Jóga, Becirovic, Veres. Edző: Debre Viktor. Telekom Veszprém: Borbély - Gulyás 3, Nilsson 3, Ugalde 3, Marguc 11, Terzic 3, Ligetvári 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch. Kopljar, Ancsin 3, Blagotinsek, Milasevic 2, Lékai 5, Tóth. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

A szerdai Kielben elért történelmi, Bajnokok Ligája győzelmet követően a Telekom Veszprém alaposan felforgatott csapattal vágott neki a kirándulásnak.

Mikita találatával kezdődött a találkozó, de ez volt az utolsó alkalom, hogy a gyöngyös vezetni tudott. Marguc egyenlítését követően azonban már rendre a vendégeknél volt az előny (2:5, 7:10). A játékrész utolsó tíz percében előbb egy 3:0-ás, majd 5:0-ás sorozattal komoly különbséget harcolt ki a Telekom.

A szünet után Reznicek szerezte a második játékrész első találatát, majd Lele hagyott ki egy hetest. Biztosan vezetett a Telekom, mert Borbély jól védett a kapuban és a támadó szekció is lelkesen termelte a gólokat, Gulyás, Terzic és Lékai találatait követően már 12:25 állt az eredményjelzőn. Lele és Juhász válaszolt, a Gyöngyös azért küzdött leginkább, hogy egyszámjegyű különbséggel megússza a vereséget.

Marguc szórta a gólokat, a 44. percben már tíznél járt. A hajrában Ubornyák Dávid debütálását jegyezhettük fel, aki a 60. percben megszerezte első találatát a Telekom színeiben.

Javier Sabate: - Az első félidőben nagyon jól védekeztünk és sokat indultunk. A másodikban már nagy volt a különbség, de a Gyöngyös szimpatikusan küzdött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!